Stižu migovi

Stižu migovi Izvor: Tanjug/Vlada Srbije

Da li će i kada u Srbiju stići ratni vazduhoplovi tipa MiG29, koje je našoj zemlji poklonila Ruska Federacija za svega 185 miliona dolara, pitanje je kojim se već godinama bave srpski mediji i političari, uz obilje detalja i, ispostaviće se, još više probijenih rokova, koje i dalje brojimo.

Priču o ruskim migovima obeležile su brojne spekulacije. Najpre, spekulacije o broju aviona (od šest do čak 20), potom spekulacije o ceni (od besplatnog do 230 miliona evra), zatim o sadržini ruskog poklon paketa (od aviona do maltene atomske bombe), a na kraju i epopeja u vezi sa datumom njihovog dolaska (od sutra do ne zna se tačno kad).

U ovom pregledu možete saznati i ko je sve u panici i kome se "tresu gaće" zbog ovih aviona, da li su avioni kante, ko je očajan bugarski general, a ko su "putinove zveri".

Bavimo se i načinom na koji je ova tema obrađivana u našim medijima i tabloidima uz pomoć "dobro obaveštenih izvora iz Kremlja", kojima ekskluzivan pristup najčešće ima "Informer", a koji su samo tokom prošle godine čak tri puta pouzdano javljali da avioni samo što nisu, te prenosili nekada od reči do reči šta je Vladimir Vladimirovič rekao Šojguu, šta Šojgu Vladimiru Vladimiroviču, a šta su i Šojgu i Vladimir Vladimirovič govorili potčinjenima.

U jednoj od možda najzanimljivijih sapunica srpskog političkog života "Stižu MiGovi", naći ćete većinom poznate likove - od predsednika Vučića koji se u ovoj priči pojavljuje i kao ministar odbrane i kao premijer i kao predsenik, preko analitičara i člana poslaničkog kluba SNS Miroslava Lazanskog, pa sve do urednika beogradskih tabloida i štampanih stvari koji su se utrkivali ko će više okititi priču o MiGovima, koja je zbog toga često poprimala naučno-fantastčne obrise.

Više o projektu Istinomer Amnezije možete videti ovde.

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Slavko

Migovi su ruska šargarepa za primitivne...... ucena je da pljunemo Evropu da bi oni reklji kako su pobedili ameriku..... jadno je sve to. Niko sa Rusima nije jeo beli hleb ................. a mi ....

0 0

QGO

Ukratko, kao neko ko je imao (izguglajte sta znaci moj nick) a i danas ima velike veze sa avijacijom i pilotima, potrudicu se da vam objasnim neke ocigledne stvari. Nama treba dezurna para za intervenciju kada nam neko zaluta u vazdusni prostor i to je to. Za tu svrhu MiG 21 je vise nego odlican! Par njegovih fenomenalnih karakteristika su verovatno vojna tajna ali cisto da znate da je MiG 21 za neke situacije neprevazidjen. Dovoljno je da imamo desetak komada. Sve preko toga, filozofiranje koji avion je tehnicki najbolji i slicno je uzaludno trosenje vremena i novca. Setite se 1999. godine i sta se tada desavalo u vazduhu. U prevodu, kupovina novih nadzvucnih aviona je kastrofalna greska!

5 0

e u

Ambasador Konuzin priča priču o dolasku "Migova" od 2011 g.a oni još nisu stigli! Vučić i njegovo društvo isto tako spominju Migove,ali prvo mora da se pripreme za let u Batajnici i da se obuče piloti,kojima treba oko pet godina,samo da nauče kako se diže avion.Drugo,niko ne zna koliko će to da isprazni državnu kasu.Rusi ne daju ni jednu rublju badava ! Nama su uzeli NIS i Banatski Dvor,a za uzvrat nam obećali da će nam vratiti Kosovo.Sad nemamo ni naftu ni Kosovo ! Postoji jedna narodna poslovica:" Ko laže,- taj i krade" !!!

13 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo