Zatvori

Stižu migovi

Stižu migovi Izvor: Tanjug/Vlada Srbije

Da li će i kada u Srbiju stići ratni vazduhoplovi tipa MiG29, koje je našoj zemlji poklonila Ruska Federacija za svega 185 miliona dolara, pitanje je kojim se već godinama bave srpski mediji i političari, uz obilje detalja i, ispostaviće se, još više probijenih rokova, koje i dalje brojimo.

Priču o ruskim migovima obeležile su brojne spekulacije. Najpre, spekulacije o broju aviona (od šest do čak 20), potom spekulacije o ceni (od besplatnog do 230 miliona evra), zatim o sadržini ruskog poklon paketa (od aviona do maltene atomske bombe), a na kraju i epopeja u vezi sa datumom njihovog dolaska (od sutra do ne zna se tačno kad).

U ovom pregledu možete saznati i ko je sve u panici i kome se "tresu gaće" zbog ovih aviona, da li su avioni kante, ko je očajan bugarski general, a ko su "putinove zveri".

Bavimo se i načinom na koji je ova tema obrađivana u našim medijima i tabloidima uz pomoć "dobro obaveštenih izvora iz Kremlja", kojima ekskluzivan pristup najčešće ima "Informer", a koji su samo tokom prošle godine čak tri puta pouzdano javljali da avioni samo što nisu, te prenosili nekada od reči do reči šta je Vladimir Vladimirovič rekao Šojguu, šta Šojgu Vladimiru Vladimiroviču, a šta su i Šojgu i Vladimir Vladimirovič govorili potčinjenima.

U jednoj od možda najzanimljivijih sapunica srpskog političkog života "Stižu MiGovi", naći ćete većinom poznate likove - od predsednika Vučića koji se u ovoj priči pojavljuje i kao ministar odbrane i kao premijer i kao predsenik, preko analitičara i člana poslaničkog kluba SNS Miroslava Lazanskog, pa sve do urednika beogradskih tabloida i štampanih stvari koji su se utrkivali ko će više okititi priču o MiGovima, koja je zbog toga često poprimala naučno-fantastčne obrise.

Više o projektu Istinomer Amnezije možete videti ovde.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

e u

Ambasador Konuzin priča priču o dolasku "Migova" od 2011 g.a oni još nisu stigli! Vučić i njegovo društvo isto tako spominju Migove,ali prvo mora da se pripreme za let u Batajnici i da se obuče piloti,kojima treba oko pet godina,samo da nauče kako se diže avion.Drugo,niko ne zna koliko će to da isprazni državnu kasu.Rusi ne daju ni jednu rublju badava ! Nama su uzeli NIS i Banatski Dvor,a za uzvrat nam obećali da će nam vratiti Kosovo.Sad nemamo ni naftu ni Kosovo ! Postoji jedna narodna poslovica:" Ko laže,- taj i krade" !!!

10 4

Aleksandar

To bi treblo da budu krajnje ozbiljne stvari. Problem nije u tome da li će, ili neće doći, već čemu oni služe i sad i ako nikad nedođu i ako stignu. Služe kao deo prosvete. Da nepismeni zaborave i da govore. Tito je još završio posao da nepismeni zaborave da misle.

7 5

��

Stižu poštom. Sastavljaćete ih kao makete.

31 9

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo