Mačke pojele komšijine ribice, vlasnik završio na sudu

Mačke pojele komšijine ribice, vlasnik završio na sudu Izvor: REUTERS/Thomas Peter

Sud u Vroclavu na jugu Poljske osudio je jednog Poljaka za šikaniranje komšije, jer su njegove dve mačke lovile zlatne ribice u komšijinom baštenskom jezercetu, a i tu baštu su rado koristile kao toalet, da ne bi prljale svoju.

Komšijski spor prerastao je u svađu pre godinu dana kada vlasnik maca-krivolovaca nije hteo da obeća da će pripaziti na njih i tražio je dokaze da su to sve radile baš njegove dve, pored tolikih mačaka i vlasničkih i uličnih u Vroclavu. Komšija je tada počeo da zove policiju zbog mačijih upada.

Pošto ni policijske patrole nisu uspele da ubede Patrika Halačkjeviča da je on odgovoran za zlodela svojih maca, gradska policija je po službenoj dužnosti predala stvar sudu.

"Kriv je. Morao je da drži mačke na takav način da ne pobegnu s njegove parcele. A u periodu na koji se odnosi optužnica, bežale su više puta i prelazile na parcelu komšija, samo zato što vlasnik nije preduzeo nikakve mere da ih spreči", obrazložila je presudu sudija Aurelija Krajči-Kozlovska.

Budući da u pitanju nije društveno opasan prestup, Halačkjevič je kažnjen samo ukorom, a mora i da plati sudske troškove.

Vlasnik maca nije uspeo sa svojim odbranom i tvrdnjama da to možda i nisu bile njegove mačke, a poljskoj televiziji TVN24 je nezadovoljan presudom kazao da će se žaliti jer sada svi vlasnici mačaka koje nisu zatvorene po kućama moraju da strepe da će se naći pred sudom.

"Gradska policija imaće pune ruke posla. Ništa neće pomoći. Samo ograde. Svako će morati da izgradi bedeme, plotove visoke po nekoliko metara", kazao je osuđeni vlasnik maca.

Tagovi: mačke , sud , ribice , spor

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

catpeople

Shvatila sam da ga je tužio jer su mace pojele ribice . Ovako ispade da su išle u toalet u njegovo dvorište da ne prljaju svoje. One su tako odlučile? Mace ne mogu da isprljaju dvorište jer zatrpavaju temeljno posle obavljenog posla. Imala sam mačora koji je neko vreme bio samo u kući i išao u posip. Onda sam počela da ga puštam napolje. Iako bi bio napolju vraćao se kući i išao u svoj posip. Trajalo je to oko šest meseci. Onda sam videla kako čeprka po pesku ali nesigurno i odustaje jer je bio naviknut na posip i pesak ga je grebao. Razmazotina. Kad je porastao išao je u baštu, pesak, ne zanam gde. To je već najmanji problem.

4 1

Jelena

Mace vrse nuzdu u mom dvoristu i ne zatrpavaju. Izgleda da su to nevaspitane ulicarke :)

0 0

usvojitelj dve mace lutalice

Kakva glupost! Pa, kako moze neko da utvrdi cije macke su vrsile nuzdu u necije dvoristu, i kako, uostalom, da sprecite macke da udju/ izadju iz dvorista? Mozda da se donese odredba da ih vezemo lancima i vodimo na povocima? A, sta je sa napustenim, nicijim macama, mozda i one vole da pecaju? Ko ce za njih da odgovara..

12 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo