Srpska vozačka dozvola važi i u Emiratima

Srpska vozačka dozvola važi i u Emiratima Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Ministri Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata Nebojša Stefanović i šeik Abdulah bin Zajed Al Nahjan potpisali su dva memoranduma o razumevanju, koji će unaprediti saradnju dve zemlje na polju saobraćaja, bezbednosti i terorizma, saopštio je MUP Srbije.

"Zahvaljujući sporazumu o priznavanju vozačkih dozvola, građani Srbije koji su privremeno ili stalno nastanjeni u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, moći će bez polaganja teorijskog ili praktičnog ispita da zamene važeće srpske vozačke dozvole za one koje se koriste u UAE", navodi se u saopštenju MUP-a. 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i i ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje UAE Al Nahjan stavili su paraf i na Memorandum o saradnji u domenu bezbednosti i borbe protiv terorizma.

Memorandum o saradnji u domenu bezbednosti omogućiće bližu saradnju dve policije u borbi protiv svih vidova kriminala, a posebno protiv terorizma. Taj sporazum je, kako se dodaje u saopštenju, posebno važan imajući u vidu terorističke pretnje s kojima se suočavaju mnoge zemlje širom sveta.

Komentara 59

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Taksista

Bolje se dogovorite sa Mkd i BiH oko zelenog kartona, ili vam ne odgovara to

13 2

Хладњачар

А до тамо ћемо трајектом... из Бара?

23 2

Kakva je stvarna korist

Kakva mi korist sto srpska vozacka vazi u UAE kada, da bih autom dosao do UAE, moram izvaditi i medjunarodnu jer to zahtevaju druge drzave [Saudijska Arabija, Jemen,..] na putu od Srbije do UAE ??

14 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo