Slučaj “đubretarska mafija“

Slučaj “đubretarska mafija“ Izvor: N1

U poplavi raznih mafija čije je delovanje identifikovano na teritoriji Srbije nakon petooktobarskih promena, periodu kojim se bavi Istinomer Amnezija, tzv. "đubretarska" mafija bila je jedna od prvih koja se našla na udaru zakona i koja je neko vreme plenila pažnju medija i javnosti.

Policijska akcija "Požar" organizovana 2007. godine, za vreme ministrovanja Dragana Jočića (DSS), bila je jedna u nizu policijskih akcija kojima se trebalo dokazati da niko nije iznad zakona.

Među više od 30 uhapšenih našli su se direktori javnih gradskih preduzeća, bivši poslovni saradnici Marka Miloševića, direktori filijala državnih banaka, osiguravajućih kuća, "obični" ljudi, ali i sinovi bivših ministara policije, predsednici opštinskih odbora stranaka DOS, bivši JUL-ovci, direktori državnih organa, a policija je tada tvrdila da je kompleksna prevara teška na stotine miliona dinara.

Optuženi su u zatvoru proveli više od dve godine, a ceo slučaj je na sudski epilog čekao skoro čitavu deceniju. Kako je ova grupa najpre uhapšena, šta je od imovine njenih članova sve pronalaženo i kako je na kraju oslobođena svake odgovornosti neke su od tema kojima se bavimo u ovonedeljnom izdanju Istinomer Amnezije.

Više informacija o ovom projektu možete pronaći ovde.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

BGD 011

A Grobarska mafija, Medicinska mafija, Pijacna mafija, Penzionerska mafija, Malinarska mafija...

14 0

lele

Putarska mafija sad i djubretarska.Moram da se pohvalim da mi u Smederevskoj Palanci imamo i klozetsku mafiju .

15 0

Slavko

Da pogađamo: ko ih je oslobodio svake odgovornosti i kako (ili zašto)...

16 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo