Zatvori

Potvrđena delotvornost vitamina C i antibiotika protiv raka

Potvrđena delotvornost vitamina C i antibiotika protiv raka Izvor: Pixabay

Rak je bolest koja u poslednje vreme uzima sve više maha, a oboleli primaju razne vrste terapija koje su jako iscrpljujuće i imaju brojne nuspojave. Najnovija studija s Univerziteta Salford bi mogla doneti novu nadu u borbi protiv karcinoma.

Naime, naučnici su otkrili kako bi antibiotici i vitamin C mogli biti i do 100 puta delotvorniji u uništavanju ćelija raka od standardnih lekova koji se trenutno upotrebljavaju.

U laboratorijskim ispitivanjima stručnjaci su najpre koristili antibiotike, a nakon njih vitamin C. To je rezultiralo odumiranjem stanica raka jer im je bio oduzet izvor hrane. One su doslovno umrle od gladi.

Vitamin C i antibiotik doksiclin su relativno netoksični i mogli bi u velikoj meri smanjiti nuspojave koje nastaju nakon upotrebe standardnih lijekova.

U studiji naučnici su ćelijama raka tri meseca davali povećane doze doksiclina. Potom su im dali vitamin C koji je ograničio njihov izvor energije. Dobijale su samo glukozu. Zbog toga su živele, ali su bile jako oslabljene. Vitamin C se umešao u proces nastajanja energije. Potom su im naučnici uskratili glukozu što je rezultiralo izgladnjivanjem stanica.

Tagovi: antibiotici , rak , Vitamin C

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Veca

Soda bikarbona pravi baznu sredinu u organizmu a ovu ne vole mutirane celije.

1 3

AK

Zamalo, stativa. Antibiotik se zove doksiciklin.

6 2

Vlada

i Vinblastin je antibiotik takodje.

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo