Zatvori

Potvrđena delotvornost vitamina C i antibiotika protiv raka

Potvrđena delotvornost vitamina C i antibiotika protiv raka Izvor: Pixabay

Rak je bolest koja u poslednje vreme uzima sve više maha, a oboleli primaju razne vrste terapija koje su jako iscrpljujuće i imaju brojne nuspojave. Najnovija studija s Univerziteta Salford bi mogla doneti novu nadu u borbi protiv karcinoma.

Naime, naučnici su otkrili kako bi antibiotici i vitamin C mogli biti i do 100 puta delotvorniji u uništavanju ćelija raka od standardnih lekova koji se trenutno upotrebljavaju.

U laboratorijskim ispitivanjima stručnjaci su najpre koristili antibiotike, a nakon njih vitamin C. To je rezultiralo odumiranjem stanica raka jer im je bio oduzet izvor hrane. One su doslovno umrle od gladi.

Vitamin C i antibiotik doksiclin su relativno netoksični i mogli bi u velikoj meri smanjiti nuspojave koje nastaju nakon upotrebe standardnih lijekova.

U studiji naučnici su ćelijama raka tri meseca davali povećane doze doksiclina. Potom su im dali vitamin C koji je ograničio njihov izvor energije. Dobijale su samo glukozu. Zbog toga su živele, ali su bile jako oslabljene. Vitamin C se umešao u proces nastajanja energije. Potom su im naučnici uskratili glukozu što je rezultiralo izgladnjivanjem stanica.

Tagovi: antibiotici , rak , Vitamin C

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

AK

Zamalo, stativa. Antibiotik se zove doksiciklin.

0 1

Nenad

Nadam se dobrom ishodu svega sto moze biti lek za rak, ali onaj ko bi tri meseca uzimao antibiotik, urnisao bi svoj zeludac i probavni sistem.

5 0

Boki

Intravenuozno se daje.

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo