Novi Sad dobija čuvare kontejnera

Novi Sad dobija čuvare kontejnera Izvor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Gradska čistoća dodelila je ugovor od gotovo šest miliona dinara preduzećima "Ipon Security" i "G4S Secure Solutions" kako bi patrolirali gradom i nadzirali kontejnere u Novom Sadu.

Ukupna suma koja će biti isplaćena je 5.984.400 dinara. Od novih čuvara u gradu očekuje se da osmatraju površine gde su postavljeni kontejneri, sprečavaju uništavanje metalne konstrukcije podzemnih kontejnera, kao i neovlašćeno iznošenje smeća iz kontejnera.

Takođe, čuvari će sprečavati ispisivanje grafita i lepljenje plakata po kontejnerima, sprečavaće i gasiti požare. Osim toga reagovaće na sumnjive predmete pored kontejnera, kao i na sumnjiva lica kraj njih. Dakle, sve ono što je u nadležnosti gradske komunalne policije.

U Gradskoj čistoći navode za 021.rs da Komunalna policija i inspekcijske službe rade svoj posao svakodnevno, ali da nemaju dovoljno kapaciteta kako bi se ovaj problem rešio. Glavni razlog za angažovanje čuvara, kako kažu u "Čistoći", jeste šteta koju nanose sakupljači sekundarnih sirovina.

Gradom će patrolirati istovremeno dve patrole sa dvojicom pripadnika obezbeđenja. Veću pažnju prilikom bacanja smeća građani će morati da obrate u periodu od 16 časova do osam sati ujutru, jer će tada patrole krstariti gradom.

Tagovi: Kontejner , Novi Sad

Komentara 53

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dzi

Ko kaze da nema posla!? Srbija procvetala! hahaha

25 0

Twiggy

"neovlašćeno iznošenje smeća iz kontejnera"...? svečano otvaranje kontejnera, čuvari kontejnera... šta je sledeće? Da očekujem nekog siledžiju uz svaku banderu, uličnu svetiljku, klupu u parku..? Pa, da l' vam je dosta?!

27 0

aleksandar veliki

Covece pa u pravu su, sa svakog kontejnera su skinuti tockici, baca se zar u kontejnere a cigani dok vade iz kontejnera sve poizbacuju napolje da bi pregledali sta ima i tako ostave. Pa valjda ne bi falilo nista da cigani ne vuku ona siroka kolica koja su sira od kola i neosvetljena i jos povedu copor dece sa sobom pa tako ugrozavaju i zivot te dece i ugrozavaju vozace. Stvarno ne znam sta rade te Socijalne ustanove i ko dozvoljava da na taj nacin eksploatisu decu. Pa covece pogledaj, zivim u Zemunu, pogledaj sta sve navuku i kakva su im naselja. Nije da to moraju nego oni hoce tako da zive. Od drzave i od raznih organizacija dobijaju sve vrste pomoci, ali oni jednostavno nece da rade, nece da idu u skolu, to je njihov nacin zivota. Zaista nemam nista protiv njih, zivim pored njih i mnoge poznajem ali oni jednostavno ne zele drugacije da zive.

8 26

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo