Konačni rezultati kosovskih izbora posle ponovnog brojanja

Konačni rezultati kosovskih izbora posle ponovnog brojanja Izvor: N1
Arhiva

Prema zvaničnim podacima kosovske Centralne izborne komisije, na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu najviše pojedinačnih glasova osvojio je Aljbin Kurti, vođa radikalnog albanskog pokreta "Samoopredeljenje".

Kurti je osvojio 110.790 glasova, a za njim slijedi predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji sa 101.417 glasova, dok je treći sa osvojenih 92.771 glas Avdulah Hoti, kandidat za premijera koalicije okupljene oko Demokratskog saveza Kosova bivšeg premijera Ise Mustafe.

Ramuš Haradinaj, kandidat za premijera ispred takozvane PAN koalicije u kojoj su bili okupljeni svi pokreti i partije koje predvode bivše vođe OVK, osvojio je 80.739 glasova.

Prema podacima CIK-a, sa Srpske liste su za sada izabrana tri kandidata - Jasmina Živković i Jelena Bontić iz Štrpca, te Miljana Nikolić iz Kosovske Mitrovice.

Imena ostalih šest poslanika Srpske liste biće poznata nakon što bude prebrojano oko 800 glasova pristiglih putem pošte i oko 4.000 uslovnih glasova, odnosno glasova birača koji su glasali van mesta u kojima su upisani u birački spisak.

Osim njih, poslanik u parlamentu samoproglašenog Kosova biće i Slobodan Petrović, predsednik Samostalne liberalne stranke, koja je na izborima osvojila više od pet odsto srpskih glasova.

Konačan spisak poslanika u novom sazivu kosovskog parlamenta biće poznat nakon ponovnog prebrojavanja glasova sa 115 biračkih mesta, jer je naknadnom proverom utvrđen niz nepravilnosti u zapisnicima.

Srna nezvanično saznaje da među ovih 115 biračkih mjesta ima okom 20 kutija sa biračkih mesta u sredinama u kojima su glasali Srbi.

Tagovi: Kosovo , izbori , Aljbin Kurti

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Milo Stevanovic

Sls,sls,sls...

2 0

geras

jbt, pa kosovo je stvarno srbija !

30 1

Marijeta

bravo za komentar!

6 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo