Bez dogovora u Bosni o autoputu Beograd-Sarajevo

Bez dogovora u Bosni o autoputu Beograd-Sarajevo Izvor: N1

Na sastanku državnog i entitetskih ministara saobraćaja i komunikacija, nije dogovorena konačna deonica budućeg puta Sarajevo - Beograd.

Zatraženo je da na idućem sastanku koji bi, kažu, trebalo da bude održan pre godišnjih odmora, bude prisutan i predsedavajući Veća ministara Bosne i Hercegovine, kao i entitetski premijeri, a do kojeg će biti zatražena informacija o finansiranju ovog projekta.

Pomak se ogleda u tome što se od dosadašnjih osam došlo do tri potencijalne rute. U opticaju su - trenutno najmanje izvesna trasa od Sarajeva do Bijeljine, te dve trase koje bi iz glavnog grada išle do Višegrada. I ova ruta donosi dva lobija - jedan da ide preko Rogatice, a drugi preko Goražda.

Sastanak je bio vrlo konstruktivan sa na kraju definisane tri potencijalne rute, kažu ministri. Međutim, ovo je njihov maksimum što se tiče nadležnosti, kažu, te su već za naredni sastanak odlučili pozvati i premijere.

Pojedine procene kažu da bi put mogao koštati i do milijardu evra. Budući da nije poznato na koji način će Turska finansirati ovaj projekt, biće zatražena informacija koja ća biti prezentovana pred premijerima na narednom sastanku.

Izvor: N1

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

u bosni

ne mogu da se dogovore ni oko semafora,a kamoli o auto putu

0 0

Jaca

Prvo sredite sve puteve u Srbiji , a onda razmisljajte o autoputevima ka gradovima stranih zemalja!

3 1

Beograđanin

Struka se ne pita gde je najbolje, gradjevinski najprihvatljivije praviti put. Vazno je sta "mudraci" odluce.

65 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo