"Plavi kit" stigao i na Kosovo

Kosovska policija saopštila je da je do sada prijavljeno šest slučajeva povezanih s igricom "Plavi kit" koja, prema još nepotvrđenom pisanju medija, navodi decu na samoubistvo.

Izvor: N1

Prema dosadašnjim informacijama, sumnja se da igra potiče iz Rusije gde se povezuje s 130 samoubistava maloletnika. Rizična online igrica “Plavi kit” poreklom iz Rusije a koja tera decu na samoubistvo postala je rizik i za decu na Kosovu.

Kosovska policija trazi od roditelja da budu oprezni sa igrom "Plavi kit":

"Na osnovu informacija policije i prvih provera, u jednom slucaju se desilo da je dete imalo ogrebotinu na ruci, a žrtva je rekla da poznaje još jedno dete koje je upoznato sa tom igricom ili koje igra istu igricu“.

Kako bi se sprečili ovi slučajevi i kako ne bi došlo do tragedije, policija Kosova apeluje na sve roditelje i odgovorne osobe na dodatnu pažnju i kontrolu dece tokom korišćenja interneta ili društvenih mreza.

Roditelji kažu da se trude da budu oprezniji i kontrolišu decu.

Iz Agencije za zaštitu licnih podataka Kosova su izjavili da rade na tome kako bi internet provajderi blokirali pristup preuzimanju te aplikacije.

Policija je upozorila da se ova igrica veoma brzo širi. Ruski mediji su preneli da je najmanje 130 dece izvršilo samoubistvo, nakon što su počeli da igraju tu igricu.

Tagovi: plavi kit , Kosovo

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Gare

Molim neki ozbiljiji članak o ovoj temi, jer se već nedeljama sve svodi na informaciju u kojoj zemlji se pojavila igrica. Neka se objasni na koji način igrica navodi na samoubistvo. Da li su slučajevi samoubistva direktno povezani sa tom igricom i da li je to neko utvrđivao. Koji su kanali distribucije igrice. Pratio sam više vesti na ovu temu, ali su sve kao i ova, površne i više primerena tabloidima. Ne mogu da procenim da li je ovo ozbiljna pretnja ili samo popunjavanje prostora nekim vestima.

2 0

Realista

Je l' doplivao kanalom Morava- Vardar-Egej?

19 5

Nije...

.... nego autoputem Nis - Pristina....

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo