Zatvori

Hoće li SNS biti zadovoljan sa 127 glasova za novu vladu

Da li će Ana Brnabić biti nova premijerka ili će biti novih izbora? Odgovora na to pitanje još nema, jer Srpska napredna stranka u većinu u Skupštini nije sigurna, iako su poslanici te partije jednoglasno podržali predlog svog lidera da Brnabićeva bude mandatarka.

Izvor: N1

Kažu da do četvrtka moraju da se konsultuju s koalicionim partnerima i insistiraju da 128 poslanika izabranih na njihovoj listi glasa za Vladu Ane Brnabić. U suprotnom - novi izbori.

Pre četiri dana predsednik Vučić predložio je mandatarku, a još nije siguran ima li ona većinu. Zato je predsednik Srbije, u ponedeljak ujutro umesto na Andrićev venac na posao, došao u sedište

naprednjaka na nove konsultacije.

Pre njega stizali su poslanici SNS-a i njihovi koalicioni partneri - svi jednoglasni:

„Ja sam već glasao za Anu Brnabić“, kaže Marjan Rističević, a na pitanje hoće li ponovo odgovara: „Naravno, bila je član Vlade, biće ponovo“.

„Ja sam za i što se mene tiče ima apsolutnu podršku“, kaže Zoran Dragišić.

„Očekujem jedinstvo i podršku poslaničkog kluba SNS Ani Brnabić“, kaže Dubravka Filipovski.

Očekivanja su ispunjena - naprednjaci su jednoglasno podržali odluku svog lidera da Ana Brnabić bude mandatarka.

„Ljudi su rekli: nisam oduševljen tvojim predlogom ali zbog svega što si uradio ja pristajem na tvoju odluku, snažno ću te podržati, jer podržavam tebe Aleksandra Vučića“, kaže Marija Obradović.

I zato će svi naprednjaci, oduševljeno ili ne, dići ruku za Anu Brnabić. Isto će glasati i bivši i aktuleni članovi SPO-a kao i troje poslanika stranke Nenada Popovića, potvrđeno je za N1. To je ukupno 102 glasa.

Podršku Ani Brnabić najavili su i poslanici stranke Rasima Ljajića, penzioneri, Pokret socijalista, stranka Marjana Rističevića, kao i troje samostalnih poslanika bivših članova Nove Srbije.

I tako se dolazi do 129 glasova ZA, onih poslanika koji su u skupštinu uši na listi Aleksandra Vučića. I to bez 22 poslanika socijalista koji takođe žele Anu Brnabić za premijerku.

Naprednjacima će međutim, iz nekog razloga, poslanike prebrojavati do četvrtka.

N1: Imate jednoglasan stav SNS, imate podrsku SPS, PUPS-a Rasima Ljajića, šta je za vas onda neizvesno i zašto pominjete moguće izbore?

Obradović: Jedina poruka koja treba da ode odavde je ili 128 glasova do četvrtka ili idemo na nove izbore.

Pitanje: Za slučaj da ne budete imali 128 nego 127 da li to znači da će biti novih izbora?

Obradović: Zašto neću da odgovorim na to pitanje, zato što je toliko zlurada namera koja se krije iza tog pitanja. Dobro ovo jeste igra živaca ali verujte ja sam samo ovako malena po gabaritima, ali živci su mi jako izdržljivi.

Izdržljivi su i građani koji su ime Vučićevog naslednika čekali mesecima, a sada čekaju Vladu koja će, ako je uopšte bude, biti birana u cajtnot, jer 30. juna ističe zakonski rok dok kada poslanici moraju da se izjasne da li hoće Anu Brnabić na čelu Vlade.

Komentara 46

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

nevena

Nece, mora 128

0 125

FORMA L NO

Delegacija SNS na konsultacijama kod vođe: -Mi kao pobednici na izborima zahtevamo da premijer bude iz SNS-a. Vučić: a vibi da bude iz SNS-a ? A ovi u glas Ma neee ! Vučić: znači neeee ! A ovi opet u glas: Ma da šefe ! Koja je ovo smejurija i cirkusijada, spr*ačina i uvlakačina. Sačuvaj bože. Ove treba u formalin i da se naredne generacije jednom za svagda nauče na greškama njihovih predaka !!!

65 137

Moi

Kakva odvratna gluma, zenski Vucic

64 122

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo