Zatvori

Gradska uprava: Poverenik i ombudsman dižu paniku oko Vinče

Gradska uprava: Poverenik i ombudsman dižu paniku oko Vinče Izvor: N1

Gradska uprava Beograda ocenila je danas da su zahtevi Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića i vršioca dužnosti Zaštitnika građana Miloša Jankovića da se objave rezultati merenja zagađenja vazduha u Beogradu "potpuno besmisleni, neopravdani i zlonamerni", a da je njihov cilj "zastrašivanje građana i dizanje panike".

Uprava je u saopštenju navela da su na zahtev Gradskog štaba za vanredne situacije od 9. juna 2017. godine, Gradu Beogradu, svim nadležnim institucijama, medijima i građanima "dostupni svakodnevni izveštaji Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda o rezultatima merenja zagađenosti vazduha u glavnom gradu kao posledice požara na deponiji u Vinči".

"Izveštaji o rezultatima merenja zagađenosti vazduha kao posledice požara na deponiji u Vinči svakog dana se objavljuju na sajtovima Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda i sajtu Grada Beograda, dostavljaju medijima i građani su tim putem i upoznati sa njegovom sadržinom, koja se ne menja", piše u saopštenju.

Navodeći da je Gradski zavod za javno zdravlje jedina relevantna institucija koja se bavi merenjem zagađenja vazduha, Gradska uprava je upitala "da li predstavnici tih nezavisnih institucija dovode u pitanje njenu stručnost i verodostojnost izveštaja ili se bave nekim drugim pitanjima, a koja nisu u interesu građana".

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ocenio je ranije danas kao potpuno opravdan zahtev Zaštitnika građana da se objave sve informacije o rezultatima merenja zagađenja vazduha povodom požara na beogradskoj deponiji smeća u Vinči, i pozvao sve nadležne institucije da se tom zahtevu odazovu bez odlaganja.

Komentara 51

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Građanin iz Vinče

Evo i ja dižem paniku, jer svakodnevno udišem te otrove. Ko još veruje u priču da koncentracija zagađujučih materija ne prevazilazi dozvoljene vrednosti? Nije rešenje ni izgradnja moderne sanitarne deponije na istom lokalitetu, već postojeća deponija treba da se zatrpa zemljom i da se zasadi zelenilo. Novu deponiju, ma koliko ona bila ekološka, treba izgraditi što dalje od naseljenih mesta.

7 0

Čudesni Grm

Mogu da pričaju šta hoće... U Mirijevu se oseća smrdljivi dim. Skoro svako veče moram da zatvorim sve prozore.

13 0

Па мис'им, ствааарно!

Ма сви непотребно дижу панику! Због канцерогеног дима, због рушења укњижених објеката, због радиоактивног зрачења, због ГМО, због поклањања КиМ и његових природних богатстава, због прислушкивања грађана, због насељавања арапских "избеглица", због куповине диплома, због отимања плата и пензија...

39 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo