Rusija: Avione koalicije zapadno od Eufrata smatramo metama

Rusija: Avione koalicije zapadno od Eufrata smatramo metama Izvor: Reuters

Svi avioni međunarodne koalicije koju predvode SAD a koji lete zapadno od Eufrata "će biti posmatrani" i "smatrani metama" ruske protivvazdušne odbrane u Siriji, saopštila je ruska vojska.

"Avioni i dronovi međunarodne koalicije koji se nađu zapadno od Eufrata će biti posmatrani i smatrani metama i protivvazdušnih sistema na zemlji i aviona", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ovaj ruski potez dolazi nakon što su Amerikanci potvrdili da su u nedelju oborili sirijski vojni avion kod grada Tabka.

Moskva je optužila Vašington da nije upozorio rusku vojsku da će oboriti taj avion, a Asošiejted pres je preneo da je rusko Ministarstvo obrane od SAD zatražilo da obrazloži zašto je avion oboren.

Rusija je ranije danas obaranje sirijskog "Su-22" nazvala "aktom agresije" i suspendovala koordinaciju sa SAD u takozvanim "zonama deeskalacije" u Siriji.

Rusko ministarstvo je navelo da smatra da obaranje sirijskog aviona pokazuje da se Vašington namerno ne drži svojih obaveze prema sporazumu o de-eskalaciji.

Američka vojska je potvrdila da je američki "F-18 Super Hornet" oborio avion sirijske vlade "SU-22" pošto je ta letelica bombardovala područja u blizini američkih partnerskih snaga, kod sirijskog grada Tabka.

Tagovi: Rusija , Sirija

Komentara 23

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

mujcinovic salih

Taj ruski avion koliko sam razumeo bacao je hranu i lekove...a ovi pakosni na rusku pomoc odmah ga oborili?

16 19

Bandzo

i jedni i drugi to rade,tesko narodu koji tamo zivi i zemlji gde se sukobe interesi svetskog sljama zato nije naodmet malo objektivnosti jer su obe velike sile samo sile,i nista drugo bez milosti i ljubavi za ostatak sveta.

59 1

USA ima aviaciju

Ovi amerikanci poludeli totalno , pa oni nisu svesni šta će sve Lazanski na pinku da kaže , a ako se rusići naljute oni su nadrljali . Ma ima da im otresu šljivak bre??!

36 8

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo