Zatvori

Beba rođena u avionu dobila besplatne karte za ceo život

Beba rođena u avionu dobila besplatne karte za ceo život Izvor: N1

Jedna indijska avio kompanija poklonila je doživotnu besplatnu vožnju avionima te kompanije bebi koja je rođena na jednom njihovom letu, preneo je CNN.

Džet ervejz (Jet Airways) je saopštio da je majka dečaka, čije ime nije saopšteno, počela da se pre vremena porađa na letu u nedelju, na visini od 10.000 metara.

Avion, koji je leteo za južni indijski grad Koči, preusmeren je u Mumbaj, gde su majka i beba odvedene u lokalnu bolnicu i sada su dobro, navodi se u saopštenju kompanije.

Među putnicima je srećom bio i medicinski tehničar, koji je porodio ženu, a pomogli su i članovi posade.

Aviokompanija nije navela nacionalnost dečaka rođenog na ovom letu, ali kako kažu, on će imati dosta opcija za putovanje po Indiji i šire. Džet ervejz je jedna od najvećih avio kompanija u zemlji i leti na 65 domaćih i međunarodnih destinacija.

Bebe rođene u avionu su retkost. Oni tokom života nailaze na interesantne reakcije osoblja na aerodromu kada vide da im u pasošu piše: "Vlasnik pasoša rođen je u avionu."

Roditi se u avionu ne garantuje besplatan avio-saobraćaj za ceo život, uprkos uobičajenom verovanju. Džet ervejz se ovim potezom pridružio kompanijama Thai Airvais i AirAsia, koje su među desetak kompanija koje daju besplatne avio karte za one koji se rode u njihovim avionima.

Tagovi: avion , Porođaj , Beba , Indija

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Evo i mene

Zamislite da mali postane pilot 😀

23 1

Adso

Koje državljanstvo ima na osnovu mesta rođenja?

25 2

Konzul

Pa, ako Indija ima takav zakon o državljanstvu da se rođenjem na teritoriji Indije dobija državljanstvo, onda će beba dobiti indijsko državljanstvo (zbog toga što u avionima ili brodovima važe zakoni one države gde su registrovani, u ovom slučaju Indije). Svakako, beba će imati državljanstvo roditelja, odakle god bili.

10 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo