Vulin prekrečio grafit protiv Roma

Ministar za rad Aleksandar Vulin, zajedno sa predstavnicima Nacionalnog saveta romske manjine i beogradske opštine Čukarica, prekrečio je grafite koji pozivaju na nasilje protiv romske populacije na zgradi Doma zdravlja na Čukaričkoj padini.

Izvor: Tanjug

"Ne mogu da razumem, pogotovo ako je ovo pisao Srbin, da napiše nešto protiv romskog naroda sa kojim smo delili dobro i zlo vekovima, koji su bili sa nama uvek i u teškim i u manje teškim vremenima, koji i danas dele sa nama istu zemlju, koji vole ovu zemlju. Ne mogu da razumem da neko prebije romskog dečaka zato što je nosio srpsku zastavu. Ne mogu da razumem da se to otćuti... Kao što ne mogu da razumem da, ako je Srbin ovo pisao, da na sramotu srpskog naroda stavi kukasti krst, znak SS divizija", rekao je Vulin.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je rekao da je sasvim moguće da je baš u porodici osobe koja je napisala taj grafit neko streljan od pripadnika SS divizija ili da je umro zbog ideologije kukastog krsta.

"Ne može Srbin da stavi nacistički simbol u Beogradu, ne može Srbin da širi nacističku ideologiju koja je ubijala njegov narod", rekao je Vulin i dodao da će se Vlada Srbije uvek boriti protiv svih koji šire mržnju.

Osim Vulina, krečenju grafita prisustvovali su i predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Vitomir Mihajlović i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Komentara 27

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Aleksandar

A nije obišao radnike Goše!?

14 0

Jova

I puno mladih ljudi su tukle pristalice SNSa pa hoćete li i sve one 6 i AV AV da prekrecite ili će nam cela zemlja biti u plakatu AV AV AV

16 0

POSMATRAC

Trebao je da pozove srpskog Beriju pa da izlepe plocice

11 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo