Joksimović o poglavljima: Moglo je bolje, tempo solidan

Joksimović o poglavljima: Moglo je bolje, tempo solidan Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Ministarka bez portfelja u Vladi Srbije zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović rekla je da je Srbija otvaranjem dva nova poglavlja u pregovorima s Evropskom unijom pokazala da je "stabilna zemlja koja sprovodi reforme u brojnim oblastima".

Srbija će sutra, 20. juna, u Luksemburgu otvoriti poglavlja 7 i 29, o pravu intelektualne svojine i o carinskoj uniji.

"Moglo je više i bolje, ali postoji dinamika u procesu evropskih integracija. Mi imamo solidan tempo", rekla je Joksimović na RTS-u.

Ona je dodala da su pripremili pregovaračke pozicije koje će biti otvorene do kraja godine.

Povodom dosadašnjeg uslovljavanja Srbije od Hrvatske, ona je kazala da su "bilateralna uslovljavanja uvek postojala i da su i druge države kroz to prolazile".

"Sada postoji konsenzus među članicama EU da Srbija dobro radi svoj posao i da dobro napreduje", zaključila je Joksimovićeva.

Komentara 27

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

LIDO

Samo jos malo... izdrzite... evo dolazi...

2 109

Taja

Mislim da je pravo vreme da Srbiji načini ozbiljniji prodor u procesu evropskih integracija.

38 2

vidan

Određeni problemi između Srbije i Hrvatske svakako postoje, poput granice na Dunavu, položaja nacionalnih manjina, povratka raseljenih, različitog viđenja nadležnosti suda za ratne zločine u Beogradu, kao i pitanje kulturnog blaga Srpske pravoslavne crkve, koje je tokom građanskog rata sklonjeno u Srbiju. Okvir za rešavanje ovih problema trebalo bi da se traži u okviru dijaloga dveju susednih država, a nikako u formi ultimatuma pri čemu jedna članica EU koristi svoju poziciju za ucenjivanje susedne države kandidata.

59 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo