Požar na Makarskoj rivijeri, evakuisana tri hotela

Požar na Makarskoj rivijeri, evakuisana tri hotela Izvor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Turisti iz tri hotela u Tučepima na Makarskoj rivijeri i deo meštana evakuisani su u ranim jutarnjim satima zbog požara koji je buknuo u Gornjim Tučepima, a oko 200 vatrogasaca uspelo je da odbrani hotele, javili su hrvatski mediji.

Direktor smeštaja hotela Bluesun Alga Ivo Visković rekao je agenciji Hina da su se turisti koji su zbog požara evakuisani iz tri hotela u hotel Alga, tokom jutra vratili u svoje hotele ponudivši i pomoć u gašenju požara.

"Trenutna situacija u Tučepima je nešto bolja, došli su kanaderi, a kako se i bura smanjila, verujemo da će se požar što pre lokalizovati", rekao je Visković dodajući da je u hotelu Alga, kog su policija i vatrogasci označili sigurnosnom zonom, noćas primljeno oko hiljadu ljudi, iz dva Bluesunova hotela Jadran i Neptun, kao i hotela Tamaris, ali i iz apartmana privatnog smeštaja iz istočnog dela Tučepa koji je bio najugroženiji od požara.

"Uz naših 700 gostiju, noćas smo primili još hiljadu, svi su bili prisebni, nije bilo panike, čak su nudili i svoju pomoć u gašenju požara", kaže Visković, dodajući da su se svi ti gosti tokom jutra vratili u svoje hotele i druge objekte.

Vatrogasci procenjuju da će biti teškoća u gašenju tokom dana, ali i ističu da u borbi s vatrom tokom noći nije bilo povređenih.

Visković je rekao da zbog požara nema ni otkaza rezervacija niti boravka gostiju koji su već tamo.

Hrvatski auto-klub (HAK) saopštio je da je zbog požara za sav saobraćaj zatvoren državni put Makarska-Vrgorac, dok se na Jadranskoj magistrali od Makarske do Tučepa trenutno vozi jednom trakom, naizmenično uz regulaciju policije.

Iz vlade je saopšteno da je doneta odluka da se na to područje kao pomoć uputi 150 pripadnika Hrvatske vojske.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

ja jos

pamtim kao klinac velike pozare na Hvaru. Nadam se da ce sve proci bez ljudskih zrtava. Pozdrav iz Srbije

21 0

Maja

Žao mi je zbog požara, želim da se sve završi bez žrtava... Ne dajte se! Letovanja u Tučepima (i u hotelu Alga) pamtim kao najlepši deo detinjstva...

48 0

Paul Kersey

Rusko Majo, rusko. Ne američko.

3 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo