Bjornstad iznenađen reakcijom na njegovu čestitku mandatarki

Bjornstad iznenađen reakcijom na njegovu čestitku mandatarki Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Norveški ambasador u Srbiji Arne Sanes Bjornstad izjavio je da je neprijatno iznenađen time što je njegova čestitka mandatarki za sastav nove Vlade Srbije Ani Brnabić dočekana na nož od onog dela javnosti koja se smatra demokratskim, tolerantnim i prozapadno orijentisanim.

Izrazito partijski pristup dela srpske opozicije prema Ani Brnabić pokazuje da u Srbiji nije poželjno podržavati čak ni dobre poteze i mere vašeg protivnika, rekao je Bjornstad za Blic.

Šta god mislili, dodao je on, Srpska napredna stranka je osvojila parlamentarne izbore, a Aleksandar Vučić predsedničke.

Liberalna opozicija trebalo bi da bude zadvoljna što je upravo ona izabrana za premijerku, budući da deli većinu njihovih vrednosti, rekao je Bjornstad.

Blic prenosi da je u komentarima na čestitku ambasadora novoj mandatarki na Fejsbuk stranici norveške ambasade, ambasada optužena za "licemerje", "vređanje inteligencije" i "podržavanje diktatora".

Komentara 51

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Radaše

U pravu ste g.ambasadore ,to ima samo kod nas srba,svi bi hteli na vlast. To je zato što ova vlast ne sprovodi zakon.Ako si pristupio ideš pod mač, jer sam ja dobio na izborima a kad ti dobiješ vladaj.vrlo prosto.

14 127

stana radovic

Tekst čestitke sa Fejsbuka: "Čestitamo Ani Brnabić! Srbija sada liči na napredne skandinavske zemlje. Gospođu Brnabić poznajemo iz rada sa njom kao direktorkom NALED-a i kao ministarkom. Ona ima istu potrebu, kao i predsednik Vučić, da Srbiju približi evropskoj porodici bogatih i uspešnih zemalja. Na tom putu, premijerka može da računa na punu podršku Norveške." Moja pitanja u vezi teksta čestitke su: 1. Znači zato što je izabrana ženska ili LGBT osoba Srbija sada liči na napredne zemlje. Po tom jednom kriterijumu? 2. Šta je jedan ili generalan pozitivan rezultat angažmana u "Naledu", a šta u ministarskom angažmanu? 3. Ona ima potrebu da Srbiju približi evropskoj porodici uspešnih zemalja, a ima li realističan plan? Nema mesta ljutnji na komentare gde je tekst označen kao licemeran. Ako je naš cilj istina, a ja verovala da je tako u naprednim skandinavskim zemljama onada je prilično da se otvoreno razgovara.

54 106

Que c'est poux que as vaux St.Jacques

Lik iz, doduše odlične, serije OKUPERT.

7 15

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo