MMF uskoro stiže, povećanje plata - tema za narednu misiju

MMF uskoro stiže, povećanje plata - tema za narednu misiju Izvor: EPA

Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Sebastijan Sosa izjavio je da će dugoročni ciljevi, prioriteti i izazovi biti tema predstojećeg dolaska Misije MMF u novu kontrolu aranžmana sa Srbijom.

"Reforma javnih preduzeća je očigledno prioritet u postojećem programu sa Srbijom, koji podržava MMF", rekao je Sosa za Radio televiziju Srbije.

Sosa je rekao i da MMF čekuje da nastavi tesnu saradnju sa srpskim zvaničnicima, a izrazio je uverenje u dobru saradnju sa budućom vladom i premijerkom.

Reforma javnih preduzeća mora da bude jasan prioritet

"Mi očekujemo da nastavimo tesnu saradnju sa srpskim zvaničnicima. Naravno, mi smo već sarađivali sa mandatarkom, poznajemo je i imali smo dobru saradnju sa njom", rekao je Sosa.

Naveo je i da Srbija, ukoliko želi da ostvari potpuni napredak u onom što čini u poslednje dve godine kada je reč o makroekonomskim dostignućima, i ukoliko želi da završi reforme, da "tada reforma javnih preduzeća mora da bude jasan prioritet".

"Povećanje plata i penzija tema za narednu misiju"

Upitan da li će biti razgovora o povećenju plata i penzija, Sosa je odgovorio da o tome nije razgovarano tokom priprema budžeta za 2017.

"Obično je to tema kada se priprema budžet za narednu godinu, tako da je još uvek rano da govorimo o detaljima, to je ipak tema za narednu misiju", rekao je Sosa.

On je rekao da su ciljevi posete da MMF sa zvaničnicima Srbije razgovara o dugoročnim ciljevima, prioritetima i izazovima kao i nova kontrola aranžmana i izveštaj u vezi sa tim šta je urađeno u programu sa Srbijom.

"To će biti naša sedma revizija, poslednja je bila u decembru prošle godine, a u kontrole dolazimo svakih šest meseci. Ovo će biti kontrola osam meseci uoči samog kraja aranžmana", rekao je Sosa.

Prema njegovi rečima, biće razgovarano o primeni programa, ostvarenom napretku "i naravno napravićemo plan šta je potrebno još da se uradi ubuduće".

U Beograd bi za četiri dana trebalo da stigne Misija MMF-a u novu kontrolu aranžmana sa Srbijom. Sosa je najavio i da će delegacija iz Vašingtona u Beogradu boraviti do 4. jula.

Komentara 36

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pravda-1

Njima je najbitnije da.se vraćaju dugovi jer smo u njihovom dužnikom ropstvu. Baš njih briga da li se plate povećavaju ili ne.

13 134

Olga

Odlicne smo musterije MMFa, dug nam je svakog dana sve veci, ko ih ono bese dovede?

20 122

Stefan

Nadam se da ce MMF podrzati povecanje plata i penzija u Srbiji,povecanja koja bi mnogo znacila gradjanima Srbije.

130 11

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo