Aleksandru Čotriću priznanje za satiričara godine

Aleksandru Čotriću priznanje za satiričara godine Izvor: N1
(arhiva)

Književnik iz Beograda Aleksandar Čotrić dobitnik je priznanja "Tipar" - satiričar godine, za najbolju satiričnu knjigu objavljenu u 2016. na području bivše Jugoslavije, saopštilo je danas Udruženje književnika Srbije.

Čotriću je sinoć uručena nagrada na svečanom programu 31. Dana humora i satire "Vuko Bezarević", u Pljevljima, za knjigu satiričnih aforizama "Teške misli", u izdanju "Srpske reči" iz Beograda, navodi se u saopštenju.

Podseća se da je "Tipar" najznačajnija regionalna nagrada za satiričnu književnost i da su među prethodnih dobitnicima bili Matija Bećković, Dušan Kovačević, Momo Kapor, Milovan Vitezović, Aleksandar Baljak.

Nagrada "Mladi Tipar" pripala je Marjanu Angelovskom iz Skoplja za ciklus od deset aforizama, navodi se u saopštenju objavljeno na sajtu Udruženja književnika Srbije. Nagradu "Vuko Bezarević" za najbolju satiričnu priču na konkursu manifestacije Dani humora i satire dobio je Danilo Tešanović iz Doboja, za priču "Gaće".

Žiri za dodelu nagrada 24. Konkursa za karikaturu "Risto Pejatović" odlučio je da "Gran pri" Dana humora i satire dobije karikaturista iz Beograda Jugoslav Vlahović. 

Tri specijalne nagrade podelili su Miljan Obrenić iz Pljevalja, Saša Dimitrijević iz Niša i Jordan Pop Iliev iz Skoplja.Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ivan

Mnogo zlobnih komentara bez argumenata. Cotric je pre svega umeren, kulturan i obrazovan covek, a takvih u politici, a i u okruzenju svih nas nema bas puno. Svestran je jer pise i za decu i za odrasle. Aforizmi mu mozda nisu najostriji, kao kod nekih aforisticara, ali su svakako duhoviti, pronicljivi i izmame osmeh u ova tmurna vremena. Da bi se osmeh izmamio, neko to mora znati i to je za pohvalu, tako da Cotricu cestitam i savetujem mu da se sve manje bavi politikom a sve vise pisanjem.

1 0

milojko

Ljudi i umetnici, molim vas da mi objasnite KAKO SE ČITA KNJIGA AFORIZAMA? Ne ignorišem uspeh koji je postigao mali Ljubin ali aforističara je sve više. Zato, molim, KAKO? Tri puta po jedan posle jela...koja je doza fatalna...kad im ističe rok upotrebe...?

1 1

Dr Milanče Mitovski, akademik

Književniku i satiričaru gospodinu Aleksandaru Čotriću čestitam na priznanju "Tipar" - satiričar 2016. godine, na području bivše Jugoslavije. Želim mu još dosta aforizama i tekstova, a i da "naoštri" pero, kako bi njegovi radovi bili oštriji to što se tiče satiričnosti. Srećno, vrlo poštovani gospodine Čotriću!

5 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo