"Back to Amy" na Kalemegdanu, gde je poslednji put nastupila

"Back to Amy" na Kalemegdanu, gde je poslednji put nastupila Izvor: Reflektor teatar, promo

Na Kalemegdanu, na mestu gde je održan poslednji koncert Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse), Reflektor teatar je promovisao svoj projekat "Back to Amy", dokumentarnu predstava o ovoj umetnici koja će svoju premijeru imati u septembru.

Na današnji dan pre šest godina na Kalemegdanu je održan koncert Ejmi Vajnhaus. Bio to njen poslednji nastup pred publikom. To je svakako bila slučajnost, ali slučajnost koja se ne može ignorisati. Slučajnost koja možda i nije slučajnost. Sličnosti između Beograda i Ejmi su mnoge.

Predstava "Back to Amy" je predstava o kantautorki koja je nekomercijalne muzičke sadržaje učinila veoma popularnim, osvojivši svet i sva muzička relevantna priznanja. Predstava će dokumentarno pristupiti radu umetnice kroz prizmu Beograda i njenog poslednjeg koncerta, kroz razmišljanja o kapitalizmu i surovim pravilima sveta zabave, kroz scenski osvrt o uzrocima i posledicama.

Autore je zanimao fenomen njene popularnosti, kao i životna priča ove umetnice kao pop-kulturni mit, novovekovna tragedija, ali i povod za širu društvenu debatu o problemima mladih, koji ih dovode do različitih oblika autodestruktivnog ponašanja.

"Stvarala je iz sopstvenog srca. Iz dubine u kojoj se krije lični mrak, bol, tuga i ništa. Iz dubine koju svako od nas ima, ali samo neki umeju da od nje naprave umetnost. Za mene lično Ejmi je izlaz. Kao neki konopac koji ti stoji iznad glave. Skrcanje zubima u snu. Vožnja avionom u pogrešnom pravcu. Želim da radim predstavu “Back to Amy” jer to dugujemo njoj, jer to dugujem sebi. Pojave se ti demoni, oduzmu ti kontrolu i znanje. Mogu da te pobede, a možeš i ti da pređeš igricu. «Back to Amy» je povratak na nas", rekao je Vojislav Arsić, reditelj predstave.

Reflektor teatar je omladinska pozorišna produkcija, izrasla iz pozorišnog programa organizacije Centar E8, čije predstave reflektuju društvo i bacaju svetlo na njegove mračne strane.

Tagovi: Ejmi Vajnhaus , muzika

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

snezana

Samo neki umeju da naprave umetnost. Tacno tako. Ejmi, Margita Stefanovic, Sonja Savic i mnogi ini. Iz srca.

12 1

Nenad

Ma dajte ljudi, pravite "grcku tragediju" od osobe koja je sana sebi radila o glavi. Narkomanija i alkohilizam jesu deklarativno bolesti, samo nisu bolesti poput tumora ili gripa, vec direktna posledica nase odluke!!! Ona je htela da se drogira i opija, pa molim lepo! I sada od nje treba prabiviti zrtvu i heroja. Ona je antiheroj. Nemojte sebi praviti idole. Ako vam treba uzor, onda ga potrazite medju onima koji uzorno zive.

17 33

Jeca

bravo

5 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo