Bečej dobio "Scenu Vlada Divljan"

Bečej dobio "Scenu Vlada Divljan" Izvor: Wikimedia Commons/Semberac
Bečej

U Gradskom pozorištu Bečej u subotu uveče je otkrivena spomen-ploča u čast Vlade Divljana (1958-2015), jednog od najznačajnijih srpskih i jugoslovenskih pop muzičara.

Spomen-ploču otkrila je njegova supruga Dina Divljan, a scena na kojoj se nalazi od sada nosi ime "Scena Vlada Divljan".

Svečanom činu prethodila je tribina "Nebeski maljčik" posvećana Vladi. Sve to je upriličeno u sklopu jednodnevog Festivala "Bečej noću", koji organizuje opština Bečej povodom otvaranja renoviranog centralnog gradskog trga, prenose mediji u Srbiji.

O nekadašnjem "Idolu" biranim riječima govorili su Goran Vasović iz grupe "Eva Braun", doajen rok novinarstva Momčilo Moma Rajin i bivši urednik muzičkog programa radija B92 Toma Grujić.

"Osećam se ponosno, radosno, istovremeno i tužno. Ponosan sam što je Bečej dobio scenu nazvanu po Divljanu. Radostan jer je Bečej među prvim gradovima, posle Beograda i Novog Sada, koji ima prostor sa Vladinim imenom. Tužan sam jer on nije sa nama, ali njegove pesme i dalje žive", rekao je Vasović.

Moma Rajin, koji je Divljanovu karijeru pomno ispratio od samih početaka, istakao je da je Vlada bio jedan od najvećih romantika na ovim prostorima.

Toma Grujić je za Divljana rekao da se nije libio da razmjenjuje iskustva i ideje sa mlađim muzičarima i uvijek je bio otvoren za nove ljude.

Tagovi: Vlada Divljan , Bečej

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dovla

Veoma lepo......

17 1

Stevan

Bečej je grad.

22 1

Abraxas

Bezmerno hvala grupi 'Eva Braun'.

24 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo