Napravite kopiju celog kompjutera na Google Drive

Napravite kopiju celog kompjutera na Google Drive Izvor: Shutterstock

Već od kraja juna, korisnici Google Drive aplikacije za Vindouz i iOS moći će Google Drive iskoristiti za stvaranje bezbednosne kopije određenih dokumenata sa svog računala. Ne samo da će to moći napraviti jednom, već će moći stalno ažurirati dokumente.

Poslednja verzija aplikacije, naime, u sebi sadrži Backup and Sync opciju i povezana je s Google Photos.

Korisnici će prvenstveno moći napraviti bezbednosnu kopiju mape Dokumenti, Fotografije, Muzika i Video, ali i Desktop.

Aplikacija je prvenstveno namenjena privatnim korisnicima, dok će poslovni korisnici dobiti posebnu aplikaciju, Drive File Stream do kraja godine.

Jedini problem mogao bi biti prostor na Google Driveu koji privatni korisnici besplatno mogu koristiti. Naime, svaki Google račun ima na raspolaganju 15 GB prostora koji zajednički koriste Gmail, Google Drive, Google Photos i druge Googleove usluge povezane s istim korisničkim nalogom.

Tagovi: Google , Kompjuter

Komentara 28

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Brrr

Nije problem da li ce i sta da vide od podataka, jer ako do sada niste naucili sta i kako da sakrijete na internetu, nema svrhe da sada o tome brinete, ali je problem sto ce svi ovi besplatni ili jeftini servisi u jednom momentu, uglavnom kada vama najmanje odgovara, poceti sa naplatom odnosno postati skupi.

2 5

veran

nikako da ostavljas google drive ,mega ,dropbox i jos neke nikako .znas sta sve tehnologija mogu da rade ,server sve vidi

4 3

Lisa

Ne znam kako ljudi da shvate da u 21. veku sa novim tehnologijama privatnosti nema. I sto se tripuju da su toliko bitni i bas ce neko po njihovim podacima da kopa... Nek se presele u sumu kao u knjizi Dopler ako im se ne svidja

12 18

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo