Meklaren: Hondin novac ne nadoknađuje gubitke

Meklaren: Hondin novac ne nadoknađuje gubitke Izvor: McLaren F1 via Getty Images

Nakon užasnih rezultata, iz Meklarena su priznali da im Honda više ne pokriva ni finansijske nedaće.

Trkački izvršni direktor Zek Braun je priznao da bi tim mogao na kraju sezone mogao da bude primoran na "biznis" odluku i raskine saradnju sa Hondom.

"U jednom trenutku, sve postaje biznis i sve postaje novac. Naravno da se Honda trudi i da se mi trudimo, ali ako gubite toliko potencijalnog novca od sponzora i nagrada, ako nema naznaka boljitka, onda morate ponekad da donesete neprijatne biznis odluke", rekao je Braun.

Priča se o tome da bi, ako Meklaren odluči da raskine saradnju, Honda snabdevala Zauber

Tagovi: Meklaren , Formula 1

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Marko

Složio bih se da su vesti jako šture, kao da je neko naterao N1, pošto sportklub prenosi F1, da i oni moraju da napišu pokoji članak o tome. I tako oni napišu nešto ukratko... Honda hoće(ne ako) snadbevati Zauber sledeće godine to je potrvđeno. Možda će čak u daljoj budućnosti postati fabrički tim. Mogli ste barem malo opisati razloge zašto je motor loš, da je za ovu godinu potpuno drugaciji koncep turbine i kompresora (kao kod Mercedesa), tako da i nije to bas 3+1 godina razvoja, više 1+ 0.5 i tako dalje... Možda je najbolje za čitaoce, koji žele da dobiju prave i iscrpne informacije prate motosport.com. Tamo je sve opisano i razrađeno do detalja... I da hoće preći na Mercedesov motor, to je skoro pa gotova stvar(od sledeće godine naravno).

1 0

F1

Honda mcLarenu daje oko 100 miliona, a mozda i vise, bukvalno imaju motore za dz i da im ostane, a koji su trenutno nikad gori. 3+1 godine je dovoljno da se razvije motor koji bi mogao da parira ostalima. I reno je bio u istoj situaciji ali se drze nekako. Jednostavno nesto ne stima u Hondi

5 0

Bgd

"Boljitak" - svuda trpaju od jednom tu reč

7 0

* Sva polja su obavezna