Slučaj Milana Pantića

Slučaj Milana Pantića Izvor: N1 info

Nakon 16 godina od ubistva novinara Milana Pantića tek se nazire mogući epilog zločina. Nedavno je objavljeno da je "rasvetljeno ubistvo Pantića", odnosno da je okončana policijska istraga, a imena osumnjičenih dostavljena tužiocu. Ali, ubistvo će biti rastvetljeno, a pravda zadovoljena tek nakon završetka sudskog postupka i izricanja presude.

Inače, od Pantićevog svirepog ubistva na pragu sopstvene kuće promenilo se čak devet vlada, a pred vama je koliko priča o brutalnosti tranzicije, toliko i priča o sprezi države i kriminala, ali i nesposobnosti policije da u kompleksnim slučajevima deluje bez vanrednog političkog pritiska.

Podsećamo kako se već 2005. godine znalo da je Pantić trebalo da bude "samo" zaplašen, ali da se stvar otela kontroli. O kojim je firmama pisao Pantić i kako mu je nemogućnost države da zaštiti novinare od bahatih dobitnika tranzicije najverovatnije došla glave?

Ovonedeljno izdanje Istinomer Amnezije donosi pregled rezultata različitih istraga, kao i rada više radnih grupa i komisija, odnosno pregled neuspelih pokušaja da se ovo ubistvo rasvetli.

Više o projektu Istinomer Amnezije možete pročitati ovde.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo