Prva pravosnažna presuda po Zakonu o zaštiti uzbunjivača

Prva pravosnažna presuda po Zakonu o zaštiti uzbunjivača Izvor: N1

Apelacioni sud u Novom Sadu doneo je prvu pravosnažnu presudu po Zakonu o zaštiti uzbunjivača. Sud je utvrdio da je novosadska uprava za inspekcijske poslove izvršila štetnu radnju prema uzbunjivaču Mariji Beretki koja je ukazala na malverzacije u komunalnoj inspekciji prilikom naplate parkinga.

U presudi se konstatuje da je uzbunjivač Marija Beretka bez stvarnog i objektivnog razloga, a kao odmazdu za izvršeno uzbunjivanje, prebačena na drugo radno mesto. Istom presudom sud je zabranio Gradu Novom Sadu da ponovi štetnu radnju prema tužilji i naložio da joj omogući obavljanje posla nadzornika u oblasti komunalne inspekcije.

Sud je takođe utvrdio da je Grad Novi Sad povredio čast i ugled uzbunjivača Marije Beretke zbog čega će morati da joj isplati 100.000 dinara, a tuženom je naloženo i da presudu o svom trošku objavi u listu sa tiražom od najmanje 100.000 primeraka koji izlazi na celoj teritoriji države.

Ovu pravosnažnu presudu Apelacioni sud je doneo na sednici veća 22. maja 2017. godine, a Beretka ju je primila 5. juna, tačno na drugu godišnjicu početka primene Zakona o zaštiti uzbunjivača.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mali preduzetnik

A krađa se nije ni desila i ne postoje lopovi?

32 0

Milica

Bravo za uzbunjivačicu, a bravo i za sudije Viseg i Apelacionog suda! Malo je trajalo, ali neka... A šta bi sa njenim rukovodiocima? Nigde ne pročitasmo da su smenjeni...

49 0

uzbunjivač

Novosadski sud je spasao dušu. Međutim mnogo je uzbunjivača platilo najvišu cenu, ostali su bez posla , stradala porodica i zdravlje. Možda je ovo novi početak za buduće uzbunjivače.

45 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo