Razvojni put Dragana Đurića

Poslovna karijera Dragana Đurića jedna je od onih kroz koje se može pratiti ekonomska propast Srbije i uspon njenih novih elita, uprkos tome što je, po sopstvenim rečima, put do privrednih zvezda počeo skromno, prenoseći belu tehniku.

Đurić je za 20-ak godina stigao u sam vrh domaćeg biznisa gde su ga priznanjima obasipali sa svih strana, pa je jedno vreme bio i potrpredsednik Privredne komore Srbije. Paralelno sa poslovnom gradio je i sportsku karijeru i to kao direktor jednog od dva najveća fudbalska kluba u Srbiji - FK Partizan.

Interesantno je da je i u privredi i u sportu Đurić sledio isti model aktivnog negiranja postojanja problema - u javnosti je predstavljao naročitio optimistične slike o stanju kako u njegovim preduzećima, tako i u FK Partizan. Tako je Đurić godinama negirao dugove u Partizanu i tvrdio da je klub u plusu, da bi se po njegovom odlasku pokazalo da je klub zapravo u milionskim dugovima.

Kako je Đurić od skromnih početaka sa plastičarskom ranjom u Staroj Pazovi stigao do vlasnika jedne od najvećih poslovnih grupacija u zemlji jedna je od epizoda u široj priči o povezanosti politike i biznisa. Zašto se za Đurićevo poslovanje interesovala čak i Evropska unija, sa kim je od vlastodržaca u Srbiji bio dobar, a sa kim je ratovao, pogledajte u pregledu koji je pred vama.

Šta je obećavao prilikom preuzimanja Veterinarskog zavoda, Optike Beograd i Nolita, a u kakvom je stanju ostavio ova preduzeća, takođe, je tema tajmlajna koji objavljujemo u okviru projekta Istinomer Amnezija.

Više o ovom projektu možete pogledati ovde.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Budjoni

Isto kao "Razvojni put Bore šnajdera" !

6 0

ПЕРА ЛОЖАЧ

И?

11 0

Miki

Nanogica.

10 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo