Sa fantomkama i lažnim oružjem protiv festivala "Mirdita"

Sa fantomkama i lažnim oružjem protiv festivala "Mirdita" Izvor: Inicijativa mladih za ljudska prava

Nepoznate osobe sa fantomkama i plastičnim replikama oružja pojavile su se danas ispred Doma omladine gde se održava festival "Mirdita, dobar dan". Oni su okupljenima skandirali, vređali ih i polivali vodom, rekla je za N1 Anita Mitić iz Inicijative mladih za ljudska prava.

Mitić je ispričala da se ispred Doma omladine okupilo oko 100 osoba, od kojih su njih desetak na sebi imale fantomke i na sebi maskirne pantalone.Oni su stajali pored improvizovanih štandova na kojima je pisalo "polovni organi", "droga"... aludirajući na OVK i kriminal na Kosovu.

Prema rečima sagovornice N1, fizičkog napada na goste festivala i aktiviste Inicijative nije bilo, ali su im upućivane uvrede i posipani su vodom.

Izvor: N1

Kako N1 saznaje, policija je sprečila okupljene koji su protestovali protiv festivala da uđu u Dom omladine, a aktiviste Inicijative i goste zamolila da uđu unutra.

Festival "Mirdita, dobar dan" predstavlja kulturnu scenu Kosova. Ove godine festival se održava po treći put, a posvećen je glumcu Bekimu Fehmiu i obeležavanju 80 godina od njegovog rođenja.

Izvor: YouTube

Tagovi: Fantomke

Komentara 50

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sale

Da su ovoj plavusu pola familije rasporili radi prodaje organa na Kosovu ne bi ovako govorila to je sigurno.

5 3

Predrag

Mene samo zanima da li se festival održava i u Prištini. Ako ne, zašto ne?

23 9

Drug Crveni

Ma ljudi, on je bio Jugoslovenski glumac, covek koji je mizda jedini tokom hladnog rata otisao u Hollywood, zasluzuje da ga se neko seti. E sad on jeste bio Albanac, tako da ako je neko iskoristio to, pa na plakat o ovom dogadjaju dodao i zastavu republike kosovo (namerno malim slovima, jer republika nije), to stvarno nije ok i treba protestvovati protiv takve zloupotrebe.

16 8

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo