Zatvara se prihvatni centar za migrante u Šidu

Zatvara se prihvatni centar za migrante u Šidu Izvor: N1
(Arhiva)

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Srbije Aleksandar Vulin rekao je da će prihvatni centar za migrante u Šidu privremeno biti zatvoren, a da će broj migranata biti značajnije smanjen i u Obrenovcu.

Vulin je rekao da je prihvatni kamp u Šidu podneo veliki teret i da je kroz njega prošlo desetine hiljada ljudi.

"Sada će biti privremeno zatvoren. On je zamrznut. Ukoliko bi došlo do velike promene situacije, mi smo spremni da reagujemo, ali za sada nema potrebe i možemo da rasterećujemo naša naseljena mesta", rekao je Vulin u Šidu.

Dodao je da se migrantska kriza drži pod kontrolom, a da Srbija zahvaljujući tome može da radi redukciju kapaciteta i da izvrši odgovarajuću preraspodelu migranata.

Vulin je najavio smanjenje broja migranata u određenim centrima, a među prvima će biti centar u Obrenovcu.

"Svuda ćemo ići na rasterećenje i raspoređivanje, da svi ravnomerno podelimo teret krize u skladu sa tim kako se bude odvijala kriza ukoliko i dalje bude opadao broj migranata, naravno da ćemo ići na zatvaranje i ostalih centara", rekao je Vulin.

Dodao je da migranti u Srbiji nisu zatražili azil i da neće ostati u našoj zemlji, ali da će biti zbrinuti dok su u Srbiji.

"Građani Srbije mogu da budu mirni, država će zaštiti i ove ljude, ali i naš način života i naše ljude", naglasio je Vulin.

Izvor: Tanjug

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo