Radnici "Goše" ponovo u štrajku, nisu dobili obećanu isplatu

Radnici "Goše" ponovo u štrajku, nisu dobili obećanu isplatu Izvor: N1
(arhiva)

Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke opet su obustavili proizvodnju, jer nisu dobili obećanu isplatu od po 30.000 dinara, potvrđeno je za N1.

Po potpisanom sporazumu s poslovodstvom, poslednji rok za tu isplatu bio je 25. maj, pa je sidnikat fabrike šinskih vozila odlučio da "odmrzne" štrajk. 

Zaposleni u Goši su bili u štrajku od početka marta do sredine maja zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica. 

"U štrajku smo zato što nam rukovodstvo nije isplatilo po 30.000 dinara kako smo se dogovorili. Ne očekujemo ni od koga ništa, jer nisu ispoštovali prvu stavku koju je trbalo da ispoštuju. Taj gospodin iz ŽOC-a koji je dolazio, Zoran Terzić, on je obećavao kule i gradove, međutim od toga nema ništa izgleda. Tako da smo nastavili generalni štrajk, pa ćemo od ponedeljka da vidimo šta ćemo i kako ćemo. Imali su rok da nam isplate po 30.000 dinara, to nisu uradili i mi smo krenuli ponovo u generalni štrajk", kaže za N1 predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujčić.

Izvor: N1

Ostali zahtevi radnika su isplata zaostalih zarada u 16 rata, da redovne plate budu isplaćivane mesec za mesec, kao i da im bude povezan radni staži i uplaćivani doprinosi za penzijsko i zdravstveno osigiranje.

Poslodavac radnicima Goše duguje u proseku po 600.000 dinara, a tri godine im nisu uplaćivani doprinosi i nemaju overene zdravstvene knjižice. 

Bivši vlasnik Goše, slovački Žos Trnava, prodao je krajem marta fabriku kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra, ali, kako navode Novosti, radnici veruju da je reč o "poslovnoj akrobaciji" i da je fabrika u vlasništu istih ljudi.

Komentara 23

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Julijana

Malo neka se strpe, ako je obecano-bice.Strpljen, spasen sto kaze stara nasa.

64 7

dusko

To je draga braco kapitalizam.

8 55

nela

To je njihov problem sa vlasnikom GOSE.

6 82

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo