Folić: Stari Savski most se ne uklanja već dobija novi oblik

Folić: Stari Savski most se ne uklanja već dobija novi oblik Izvor: N1

Stari Savski most se ne uklanja, on dobija svoj novi oblik, ostaće na tom mestu, dobiće još po dve saobraćajne trake, dobiće pešačke i biciklističke trake, izjavio je gradski urbanista Milutin Folić.

Za taj most je raspisan arhitektonski konkurs, koji će nam pomoći da odlučimo da li će biti zadržana postojeća lučna konstrukcija ili neka nova. Preporuka Zavoda za zaštitu spomenika je da zadrži lučni oblik, rekao je Folić za Telegraf.

Verujem da će na odluku komisije uticati to što je to stari vojnički nemački most, što nije od arhitektonske važnosti, i što će brzo postati nebezbedan za košišćenje, dodao je on.

Prema njegovim rečima, u narednih mesec dana komisija će doneti odluku, a do kraja sledeće godine ako bude dovoljno sredstava može da se krene sa radovima.

U nastavku tog mosta planirana je izgradnja tunela, koji treba da treba da poveže Savski i Dunavski amfiteatar i za 11,5 odsto rastereti centar grada od tranzitnog saobraćaja, samim tim i omogući da centar grada dobije više drvoreda, pešačkih i biciklističkih staza, objasnio je Folić.

Komentara 14

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vracarac

Folicu ne diraj vise nista...sve sto ste uradili ne valja.Sto vise pravite to posle nama ostaje da ruglo rusimo pa pravimo novo.

1 1

OiT

Tehnika menjanja oblika je ukratko rusenje do temelja pa ponovo nesto sto ima zajednicku odliku sa starim, a to je da su oba mosta

1 0

Sanja

Most niko nece dirati dok se ne povede javna rasprava sa eminentnim strucnjacima, na RTS-u u trajanju od bar mesec dana, svakodnevno. Bez apsolutne transparentnosti oko trosenja novca za svako zrno peska i svega ostalog, nema radova na mostu. Ako nece tako, ima ko hoce. Most je nas, a njihove su samo funkcije koje se lako mogu izgubiti, mozda ne svuda, ali u Bg-u svakako.

14 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo