SKC otkazao tribinu o Darvinu iz "tehničkih razloga"

SKC otkazao tribinu o Darvinu iz "tehničkih razloga" Izvor: N1

Centar za promociju nauke (CPN) saopštio je da tribina "Borba za opstanak Čarlsa Darvina" neće biti održana u Studentskom kulturnom centru (SKC) kako je ranije najavljeno, pošto je ta ustanova otkazala organizaciju "iz tehničkih razloga".

CPN je u saopštenju naveo da će tribina biti održana utorak, 23. maja "na novoj, adekvatnoj lokaciji u blizini", koja će biti saopštena u ponedeljak, 22. maja, "kako ne bi bio ostavljen prostor za novo pomeranje".

"Tribina o Darvinu je u ovom terminu zakazana 6. maja, pošto se pojavila peticija za reviziju izučavanja teorije evolucije u školama i značajno pre aktuelnih napisa o Centru u javnosti", navodi se u saopštenju.

Naučno-popularna tribina "Borba za opstanak Čarlsa Darvina" počeće u 19 časova, a na njoj će učestvovati evolucioni biolozi Bilja Stojković i Aleksej Tarasjev, fizički antropolog Sofija Stefanović i teolog Andrej Jeftić.

Direktor CPN Nemanja Đorđević smenjen je nedavno sa funkcije, a ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je da je "lično nezadovoljan radom Centra, kadrovskim rešenjima i načinom na koji se troši novac". On je naveo da Đorđević nije smeo da svoj lični stav povodom revizije izučavanja Darvinove teorije postavi na sajt Centra, kao zvaničan stav te ustanove.

Komentara 22

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Aleksandar

Neko pomno izučava Jozefa gebelsa. Prvo zamuti, da se ništa nevidi, a onda uzmi neki evro od EU da se razbistri. Pa uskoro, iz početka. A možda su razlozi i dublji. Da zažalimo za crvenom bandom.

3 1

Komentator

Ovi iz vlasti su odlucili pored slobode govora i razum da ukinu

14 1

Evita

Kakva je ovo igranka?

9 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo