Zatvori

Optužnica protiv predsednika Brazila zbog ometanja pravosuđa

Optužnica protiv predsednika Brazila zbog ometanja pravosuđa Izvor: Tanjug/AP, Eraldo Peres

Glavni tužilac Brazila podigao je danas optužnicu protiv predsednika Mišela Temera zbog ometanja pravosuđa u istrazi koja je dovela do otkrivanja skandala o korupciji.

"Predsednik Temer kao i drugi uticajni političari pokušali su da spreče napredovanje istrage, putem radnji kao što je kotrolisanje imenovanja istražitelja", rekao je glavni tužilac Rodrigo Žano. 

Temer je juče rekao da će se boriti protiv optužbe da je odobrio podmićivanje bivšeg predsednika Donjeg doma parlamenta Eduarda Kunćija da bi prećutao informacije o korupciji. Temer se obratio građanima Brazila, što je njegov prvi javni nastup pošto je list Globosino preneo da je snimljen kako odobrava podmićivanje. 

Više desetina direktora i političara je uhapšeno ili ispitano zbog navodnog naplaćivanja ugovora s državnom naftnom kompanijom Petrobras po većim cenama i korišćenja dela novca za mito i izborne kampanje. 

Temer je nasledio predsednicu Dilmu Rusef koja je opozvana krajem avgusta 2016. zbog malverzacija i nameštanja javnih računa i državnog budžeta.Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Alex1

A kod nas nema ko da pokrene bilo kakvu istragu tako da predsednik-premijer-nasa majka moze biti miran.

16 1

Acimir

Nema sudjenja,samo Vodja kaze ne dam njega i to je kraj.

7 0

Olga

Dilmu su smenili jer je uzimala pare iz drzavne banke da bi popunila rupe u budzetu zbog olimpijade, koja Brazilu nije ni trebala, a ovaj sto je smenio uhvacen sa prstima u medu... Mito, korupcija, ometanje istrage... Dosao na celo drzave, bez izbora, kao sto je Mali postao gradonacelnik Beograda. Ali vidi se tu sta je crno a sta belo, ciji je greh veci, al Amerima nesto krenulo po zlu, cim im se ovo omaklo...

16 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo