Mej: Škotska ne može da učestvuje u pregovorima o Bregzitu

Mej: Škotska ne može da učestvuje u pregovorima o Bregzitu Izvor: Reuters/Stefan Wermuth

Britanska premijerka Tereza Mej odbila je da stranka na vlasti u Škotskoj učestvuvje u pregovorima o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije - Bregzit.

"Ja ću tokom pregovora pregovarati kao britanski premijer. Nastavićemo da radimo i saradjujemo sa škotskom vladom i drugim regionalnim vlastima. Što se tiče pregovora, o tome će se jasno odlučiti 8. juna na parlamentarnim izborima. To ću biti ja ili Džeremi Korbin" (lider Laburističke stranke), rekla je Tereza Mej u Edinburgu, predstavlajujući program svoje Konzervativne stranke pred izbore. 

Britanska premijerka je na taj način odbila zahtev škotske premijerke Nikole Stardžon da Škotska učestvuje u pregovorima o Bregzitu. 

Škotska je na referendumu o ostanku i odlasku Velike Britanije iz EU glasala za ostanak u Uniji. 

Škotska premijerka takođe je zatražila od britanske vlade dozvolu za održavanje drugog referenduma o nezavisnosti.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

S.MARKOVIĆ

A DA MI ODMAH PRIZNAMO ŠKOTSKU

18 1

Googler

Malo ispratite istrazivanja javnog mnjenja u Skotskoj. Oni se nece odvojiti od britanije zbog EU prema svim dosadasnjim parametrima. To govore cinjenice. Mozda se nesto promeni ako pregovori budu losi ali za sada, oni ostaju.

20 5

Диби

Нисам сигуран каква истраживања си пратио, пошто је останак ВБ у ЕУ био конац који је Шкотску задржао у ВБ. У сваком случају, ако после 400 година пропустиш шансу да се за независност избориш оловком, док други бљују крв за тако нешто, пре бих им послао тенкове него им дао нови референдум.

6 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo