Nova knjiga Vuka Draškovića - "Ko je ubio Katarinu"

Nova knjiga Vuka Draškovića - "Ko je ubio Katarinu" Izvor: FoNet/Aleksandar Levajković

Ne verujem da Evropska unija ili neka druga država mogu da zamene ono što je bila naša zajednička država, ocenio je književnik i političar Vuk Drašković na promociji svog novog romana "Ko je ubio Katarinu?".

Drašković je na promociji romana u izdanju "Lagune" u Kolarčevoj zadužbini, istakao da se u svojim delima vraća u devedesete godine i piše o raspadu bivše države, Jugoslavije, zato što se i te devedesete godine vraćaju "a Katarine nema". 

"Ja nemam da citiram nikog drugog do sebe. Mi smo jako talentovan narod koji nikad ne propusti priliku da propusti priliku", rekao je Drašković.

"Ja jesam opsednut zlom koje nam se dogodilo i najveća nesreća onoga što imamo danas, ti vulkani mržnje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, eto šta smo napravili. Bilo je toga i u Jugoslaviji, ali samo postojanje zajedničke države je to smirivalo, gasilo", objasnio je Drašković. 

Mi smo tu državu gradili, ulagali sebe, ona je bila naša, a mi smo je ubili, dodao je Drašković i upitao: "Šta nam se to veliko, plemenito, lepo dogodilo posle tih devedesetih godina kada smo ubili zajedničku državu, Katarinu".

Istoričar Milan St. Protić svrstao je Draškovića u pisce beogradskog stila, uz Dučića i Skerlića, brzih, modernih
rečenica. 

"Beogradski stil je opredeljenje, koji nosiš sobom kao kulturni pečat, a taj pečat našem vremenu daje Vuk Drašković", rekao je Protić koji kaže da, kao čitalac, najviše voli Draškovićeve dijaloge. 

Protić je posebno govorio o Draškovićevom usmenom izrazu i strepnji svih koji su na mitinzima i skupovima posle njega govorili. 

Uživali smo u njegovom jeziku i izrazu i kada ga nismo razumeli, a to su činili i oni koji se sa njim nisu slagali, rekao je Protić.

Komentara 45

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Penzioner JNA

Jugoslaviju su ubili NACIONAL-SOCIJALISTI u republičkim rukovodstvima (alavi za privilegije i pare) među kojima su glavni bili hrvatski i slovenački socijal-komunisti, uz pomoć lažnih JUGOSLOVENA u JNA (nesposobni generali) , a sve uz podršku stranih službi koje nisu htele (opravdano) da se nacionalni sukobi unose u EU, gde su Nemci i Francuzi zaboravili svoje sukbe !!

3 1

Никола Савић

Вук је и својим најновијим романом КО ЈЕ УБИО КАТАРИНУ, рекао истину, коју нажалост, многи не желе ни да чују, а камоли да схвате и, прихвате!

5 4

RAZUMEVANjE istorije i istine

Vuk je delimično rekao istinu , međutim nije naveo zaključke Drezedenskog kongresa KPJ 1928. gde su navedeni pravci i način razbijanja Jugoslavije , a ni Sporazum komunista i ustaša iz 1935. koji takođe predviđa raspad. Posle dolaska na vlast komunisti su u Ustavu 1974. dali pravni osnov za raspad Jugoslavije , a što se realizovalo uz pomoć komunista iz JNA .. Slobina uloga je mnogo manja jer nije znao da zaustavi anarhiju i stvori demokratsku državu !!

7 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo