Biciklisti zemlju s Pančevačkog mosta poklonili upravi grada

Biciklisti zemlju s Pančevačkog mosta poklonili upravi grada Izvor: Reuters/Stefan Wermuth

Beogradski biciklisti su na trotoarima Pančevačkog mosta sakupili zemlju koja se tamo gomila, te se preko mosta teško prelazi, i u saksijama su je, s procvetalom travom, odneli kao poklon u prostorije gradske uprave Beograda.

Udruženje "Ulice za bicikliste" je saopštilo da su to odlučili, jer "gradska Direkcija za puteve već nekoliko godina odbija da izvrši rešenje Sekretarijata za inspekcijske poslove i očisti trotoare na pristupnim rampama na Pančevačkom mostu". 

Saksije sa zemljom i travom sa mosta biciklisti su zato namenili direktoru Direkcije za puteve i načelnici Gradske uprave. 

Pominjući brojna neizvršena rešenja koje je donela inspekcija još pretprošle i prošle godine, Udruženje navodi da je "skoro polovina površine trotoara na Pančevačkom mostu prekrivena zemljom i travom, što je rezultat decenijske nebrige". 

Bicikisti koji se nadaju da će njihova akcija dovesti do rešenja, saksije su uredno predali na pisarnicama i uzeli delovodne brojeve.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

clan elite

Cim Vucic bude nasao malo vremena ... ocistice moat. Zna se ko je u ovoj zemlji najvredniji, najpametniji, najbolji i ko ne spava...

16 0

Jova

Bravo za kolege bicikliste inpodrska iz NS-a. Zao mi je samo sto nema boljeg(ostrijeg) nacina da se borite sa kriminalnom bandom koja vodi BG...

27 0

М

Силазак са панчевца према граду у обе траке рупе величине гуме од аута стоје већ пола године. После скакаваца када наиђу остане бар нешто а после ових напредних у овом граду неће остати ништа. Још нешто, на Палилули је вођа добио 60 посто тако да значи да је све ок и да не сметају рупе и земља на тротоарима.

39 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo