Zatvori

Stamatović: Beograd na vodi nam daje razlog za sumnju

Nastavićemo da gradimo gondolu na Zlatiboru uz narodnu mobu, nećemo da čekamo jer znamo da smo u pravu i narod je uz nas, kaže predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Izvor: N1

On ističe da ne radi ništa privatno, i da je, za razliku od Beograda na vodi koji je privatna investicija, zlatiborska gondola investicija lokalne samouprave, i kaže da neće da dozvole da im neko u ministarstvu "vređa inteligenciju i omalovažava".

Nekoliko stotina Zlatiboraca protestovalo je ispred zgrade Vlade Srbije zbog problema sa izgradnjom kabinske žičare – "gondole". Stamatović ne veruje da će se ovim protestom postići mnog jer, kako kaže, vlast i ministarstvo treba da priznaju greške i traže način kako to da prolongiraju.

"Mi ćemo izgraditi gondolu, da li uz pomoć zakona ili naroda, to je na režimu da vidi da li će da poštuju zakone. Gradnja gondole je kolateralna šteta, zamena teza od strane ministarstva da Čajetina želi da gradi bez dozvole, hoćemo da gradimo uz dozvolu, zato smo u Beogradu da im dostavimo dokumentaciju. Oni tvrde da nemamo dokumentaciju, svaki put smo dostavljali pismene dokaze, nalazili su neke formalne razloge i tvrdili da nemamo dokumentaciju", kaže Stamatović.

Predsednik opštine Čajetina kaže da žele da uporede kako se gradi Beograd na vodi i kako je za taj projekat izdata građevinska dozvola.

"Beograd na vodi nam daje razlog za sumnju, želimo uvid, da uporedimo da li su oni baš sve to tražili što traže i Čajetini za gondolu, po nekoliko puta nam traže nešto što smo im dostavili, ne možemo da se izborimo sa korumpiranim službenicima. Tražimo samo pravo na rad".

Na tvrdnje da je dokumentacija nepotpuna, Stamatović kaže da to nije tačno i da su podnosili kompletnu dokumentaciju, ali da im stalno nešto ponovo traže.

"Jedino nama traže da platimo taksu, iako piše da se ne plaća, kako nekome da dokažete, ako ne želi da vam izda dozvolu, zato smo i tražili da uporedimo sa dokumentima za Beograd na vodi".

Danas su tokom protesta predati zahtevi za smenu ministarki Nele Kuburović i Zorane Mihajlović, a Stamatović kaže  da su njih dve odgovorne za "nanošenje štete" opštini, kojoj nije izdata građevinska dozvola za izgradnju "gondole". Traži se od premijera da smeni ministarke koje, kako tvrdi, "ne rade posao namerno ili ne znaju".

"Ko se bavi građevinskim poslovima zna da bi podneli zahtev vi morate da pružite dokaz o vlasništvu, mi to tražimo, da kažu da li je zemlja privatna ili državna, oni skreću pažnju da mi želimo da gradimo bez dozvole. Krenuli smo sa izgradnjom jer je to u nadležnosti lokalne samouptave, zabranili su nam, pristali smo da mininistarstvo izda građevinsku dozvolu, ali smo došli u probleme da nas zamajavaju. Morate da pružite dokaz o vlasništvu, a oni neće da nam pruže".

Stamatović naglašava da dve godine ne mogu da počnu sa izgradnjom i da se tako nanosi velika šteta lokalnoj samoupravi. Zato su, kaže, sami morali da krenu u izgradnju.

"Šta da radimo ako ministarstvo sa pozicije sile ne želi da nam izda dozvolu. Već bismo davno završili da je ostalo u ingerenciji lokalne samouprave. Ako dobijemo dozvolu moraju da priznaju da je zemljište u vlasništvu države i tako im rušimo koncepciju".

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

ДГ

Грађевинска дозвола се добија електронски, уз јасно прописану процедуру, тако да не може да стоји да "су нам тражили документацију коју смо им већ предали". Верујем да је у свему овоме спорна само имовина, што Стаматовић вероватно не признаје.

1214 661

Dejan

Sporna je imovina koju vlast pokusava da privatizuje!

15 64

kljucna stvar

Da su sve lokalne uprave ovako jake i da se pitaju i gradjani manjih gradova nikada nam se ne bi desili ovi na vlasti.

552 1114

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo