Putin Venecueli šalje hiljade tona pšenice

Putin Venecueli šalje hiljade tona pšenice Izvor: Reuters/Maxim Zmeyev

Rusija je ponudila Venecueli da ublaži nestašicu hrane u toj zemlji slanjem nekoliko hiljada tona pšenice svakog meseca, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Venecuele.

Ministarstvo je navelo da je pomoć obećana tokom telefonskog razgovora predsednika Rusije i Venecuele, Vladimira Putina i Nikole Madura.

Brašno se u venecueli retko može naći u prodavnicama, zbog čega su građani primorani da ga kupuju "na crno" ili da satima čekaju ispred državnih prodavnica da brašno stigne, a tada mogu kupiti samo po dva pakovanja.

Pomoć u hrani Venecueli stiže u kritično vreme jer se niže vlasti distanciraju od spornog socijalističkog predsednika Madura protiv koga od početka aprila traju svakodnevni protesti opozicije i građana koji traže njegovu ostavku. U protestima je za dva meseca poginulo 43 ljudi, a vlasti tvrde da je u pitanjupokušaj državnog udara koji je organizovan u Vašingtonu.

Maduro je naredio slanje vojske u saveznu državu Tačira na zapadu zemlje posle niza pljački prodavnica i napada na policijske stanice.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Miša

Zasto su svi diktatori dobri sa Rusijom?

4 2

Mix

Putine salji nama votku,psenice imamo...treba sve ovo izdrzati trezan!

2 0

Kaja

Tesko onom kome Rusi pomazu.

34 9

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo