DS i SDS: Priča o novim izborima je zaluđivanje naroda

DS i SDS: Priča o novim izborima je zaluđivanje naroda Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Poslanici Demokratske stranke i Socijaldemokratske stranke ocenili su da navodi o mogućim vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji služe samo za "zaluđivanje naroda" i prikrivanje problema u zemlji, dok su poslanici vladajuće Srpske napredne stranke istakli da se o tim izborima u stranci uopšte nije razgovaralo.

Šef poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić rekao je novinarima u Skupštini da su priče o vanrednim parlamentarnim izborima "samo još jedan pokušaj zaluđivanja građana", da se ne bi razmišljalo o svakodnevnim problemima i lošoj ekonomskoj situaciji.

"Javnost se zaluđuje pričama hoće li biti izbora, neće biti izbora", rekao je Đurišić dodajući da je u Srbiji sve moguće, pa čak i to da u poslednjih pet godina tri puta budu parlamentarni izbori.

"Moguće je i da imamo jednog čoveka koji obavlja i funkciju predsednika države i predsednika vlade i predsednika stranke, i čega ne sve još. Nekoga ko finansira sve klubove u Srbiji koliko on misli da treba i kad treba, ali očigledno nekoga ko ne vodi računa o građanima Srbije", rekao je Đurišić.

Šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić rekao je da je vlast Aleksandra Vučića građane naučila da je u Srbiji zaista sve moguće, a da izbori služe kako bi se "prekrila realnost".

"Ono što je realnost Srbije je očigledno potrebno prekriti stalnim najavama novih izbora, praznih hodova, jer očigledno da smo iz godine u godinu ulazili u vanredne izbore sa tim da nam institucije nisu radile, da nisu radile dovoljno efikasno", rekao je Ćirić.

On je kazao da "iza takvog manira" vlasti ostaje to da je Srbija za deset milijardi povećala javni dug u odnosu na pre pet godina, da su devizne rezerve Narodne banke Srbije smanjene za jednu milijardu, da opada proizvodnja struje.

"O tome treba razgovarati, ali da bismo zaboravili na sve te podatke, potrebno je mahati novim scenarijima i vanrednim izborima", rekao je Ćirić.

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić kaže da se o vanrednim parlametarnim izborima "aspolutno nije razgovaralo u stranci", a da se opozicija izgleda uplašila da ne ponovi "trijumf" s predsedničkih izbora, zbog čega su, kako kaže, održali "panične konferencije za novinare".

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević rekao je da se socijalisti zalažu za redovne izborne cikluse ne zato što SPS strahuje od izbornog rezultata, već zato što smatra da je politička stabilnost važna, kao preduslov napretka.

Međutim, Milićević je dodao da se nikada ne može isključiti mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, istakavši da se opozcija "unervozi" kad god se spomene ta mogućnost.

Ministar unutrašnjih poslova i funkcioner SNS Nebojša Stefanović ranije danas je povodom spekulacija o vanrednom parlamentarnim izborima rekao da o tome nije doneta nijedna odluka.

"Sve je uvek moguće, nemamo za sada odluku o tome, pre svega smo posvećeni obavljanju posla i trudimo se da pravimo rezultate zbog čega nas građani Srbije i plaćaju", rekao je Stefanović novinarima u Čačku.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Nenormalni na vlasti

To njegova prevashodnost zeli da zadrzi obe titule, rece pre neki dan sam za sebe citiram, "...ja kao Premijer Srbije i izabrani predsednik..." Najludje od svega sto bi on bez problema drzavu drzao u takvom nenormalnom tehnickom stanju i naredna 3 meseca dok se ne formira nova vlada

17 104

Q

Kakav narod takva i politika

28 121

R

Ljudi su vec zaludjeni I izludjeni.Sta jos treba da nam urade?

35 129

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo