Oliver Ivanović gost Novog dana

Oliver Ivanović gost Novog dana Izvor: N1

Gosti Novog dana u subotu, 20. maja, biće predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, zaštitnik građana Miloš Janković, ali i prištinski advokat Azem Vlasi koji će se u jutarnji program televizije N1 uključiti iz sarajevskog studija.

Zvanični Beograd očekuje da će zvanična Priština u atmosferi izborne kampanje na Kosovu zakazane 11. juni dodatno zaoštriti retoriku i radikalizovati odnose sa srpskim zvaničnicima. Ime Ramuša Haradinaja, kojeg Srbija optužuje za ratne zločine, naći će se na glasačkom listiću, a mediji već uveliko spekulišu da je novi favorit Aljbin Kurti, bivši lider ultradesničarskog Samoopredeljenja.

Ima li u takvim uslovima prostora za pomen sintagme "normalizacija odnosa"? To je naša tema jutra, a gost Novog dana je Oliver Ivanović, lider Srba sa severa Kosova i predsednik Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda”. Razgovaramo i očekivanjima koja ima u vezi epiloga sudskog postupka koji se protiv njega vodi.

U Novom danu saznaćete šta o aktuelnim političkim prilikama na Kosovu i regionu misli kosovski advokat, politički konsultant, bivši visoki državni i partijski funkcioner Azem Vlasi, koji će razgovarati sa Almom Dautbegović Voloder u sarajevskom, i Marijom Antić u beogradskom studiju.

Zaštitnik građana Miloš Janković utvrdio je da su dva objekta u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, koja su ostala netaknuta u noćnom rušenju pre godinu dana u Savamali, naknadno nezakonito obrisana iz katastarske evidencije.

Time je Služba za katastar nepokretnosti Savski venac Republičkog geodetskog zavoda grubo povredila pravo pritužioca vlasnika na mirno uživanje imovine. Ombudsman je odmah zatražio utvrđivanje odgovornosti za ovaj propust i on je gost Novog dana.

Festival subverzivnog filma održaće se od 25. do 28. maja u beogradskom Domu omladine. Ovo je njegovo drugo izdanje, a tema je - Da li je drugačiji svet u kome živimo ipak moguć? Imaćemo priliku da pogledamo šest filmova koji otvaraju raspravu oko ovog pitanja. O detaljima razgovaramo sa Markom Popovićem, urednikom filmskog programa Doma omladine.

Predstavljamo novu ediciju izdavačke kuće “Pčelica”, reč je o knjigama iz serije pod nazivom "Srpski velikani" . O knjigama posvećenim Vuku Stefanoviću Karadžiću, Nikoli Tesli, Nadeždi Petrović i Stevanu Stojanoviću Mokranjcu govoriće Nevena Matović iz Izdavačke kuće "Pčelica".

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Andrej prvozvani

Oliver Ivanović, koga izuzetno poštujem, ili se „pravi“ lud, a izuzetno je inteleligentan, da nebi svesno znao, šta mu radi beogradska vlast, odnosno AV... zar je moguće da čovek koji nema nikakve veze sa navodnim zločinima na KiM, bude hapšen zbog istih, mesec dana pred prethodne izbore na tom istom Kosovu. Danas, ovog dana, ekipa lokalne TV MOST iz Zvečana radi intervju sa tim istim O.I. i pred samo emitovanje stiže zabrana iz BG emitovanja tog istog intervjua. Naravno ne od AV ni od Đurića već od direktora te jedine TV na severu, izvesne Slađe Ivančević iz BG, inače po vokaciji bivše estradne „umetnice“ a po zanimanju sestre od tetke M. Đurića, koja čeka reizbor po konkursu vlade Srbije, iako nema ni svršeno srednje obrazovanje. Stoga Olivere, ako ne rizikuješ još jedno montirano suđenje, odustani od NOVOG DANA na N1...

5 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo