Beograd nabavio još deset autobusa od Ikarbusa

Beograd nabavio još deset autobusa od Ikarbusa Izvor: Beoinfo

Na platou ispred Starog dvora u Beogradu izvršena je primopredaja deset novih Ikarbusovih autobusa, koji su namenjeni voznom parku Gradskog saobraćajnog preduzeća ”Beograd”, saopštio je Beoinfo.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da je to još jedan korak ka konsolidaciji gradskog prevoznika, kao i da je reč o savremenim autobusima koji su klimatizovani, sa besplatnim internetom, video-kamerama, brojačima putnika, kao i pristupom za osobe sa invaliditetom.

“Za protekle dve godine nabavili smo ukupno 65 novih autobusa, a sa obnovom voznog parka ćemo nastaviti. U narednih mesec, mesec i po dana očekuje nas 12 novih školskih autobusa, do oktobra ili novembra i 30 novih zglobnih autobusa”, istakao je gradonačelnik i dodao da će u ovoj godini biti nabavljeno još vozila za GSP.

Prema njegovim rečima, iz dana u dan vozni park GSP-a postaje bogatiji i povećava se kvalitet prevoza u gradu.

“Mi ćemo nastaviti da sprovodimo i neke aktivnosti koje nisu vidljive golim okom. Završili smo i potpuno rekonstruisali Centar za upravljanje saobraćajem u GSP-u, nabavili smo dva nova vozila za vatrogasce, sredili smo pogon 'Centralu', a i dalje se radi u pogonu 'Kosmaj'. Čini se sve kako bi vozila koja koristi GSP bila sigurnija i bezbednija i kako bi kvalitet usluge bio bolji”, poručio je on.

Novi niskopodni autobusi imaju karakteristike savremenih vozila gradskog tipa, motor „euro 5” snage 235 kilovata, automatski menjač, kapacitet od stotinu putnika odnosno 30 sedišta i dva udvojena sedišta za prevoz starijih lica i roditelja sa decom.

Na srednjim vratima je mehanička rampa za ulazak putnika u kolicima i mesto za bezbedan prevoz. Vozila imaju elektronski sistem kontrole kočenja i sistem zaštite od požara, tiha su u radu i sa malom emisijom štetnih izduvnih gasova.

Komentara 21

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zoki

OMG

0 0

West

Hoće im zalepiti znak Mercedesa napred na gril da bi im se vernici gubili u transu? Ima toga po Africi koliko hoćeš. Znaju da zalepe i znak Ferarija na 15 godina staru Fiat Pandu crvene boje i prave se kao da voze Ferari.

4 2

Gagi Dragonović "Dragi"

Sada se i autobusi "otvaraju" presecanjem vrpce, bojim se kola da kupim da mi ih ne "otvori" Zorana ili ne daj bože Vulin...

42 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo