Šoškić: Nećemo dozvoliti nelegalno preuzimanje AKB

Upravni odbor Advokatske komore Beograda koju predvodi advokat Jugoslav Tintor najavljuju da će 23. maja pokušati da preuzmu dužnost u Advokatskoj komori.

Izvor: N1

Oni se pozivaju na rezultate vanredne Skupštine koja je održana prošle nedelje, na kojoj je grupa advokata izabrala novo rukovodstvo.

Najavili su da će poništiti pečat i sačiniti nove akte Komore, ali i otpustiti i obezbeđenje koje je u međuvremenu angažovalo rukovodstvo Advokatske komore Beograd koju predvodi Slobodan Šoškić. Šoškić je rekao da neće dozvoliti nelegalno preuzimanje komore.

Tintor kaže da smatra da nikome nije u interesu da budu saučesnici u nečijoj zloupotrebi i da štete sopstvenoj poslovnoj reputaciji.

"U tom smislu, nadam se da ni oni neće imati ni poslovni, ni neki drugi interes da istrajavaju u odbrani nečeg neodbranjivog. Naše preuzimanje dužnosti je neminovno, kao što i vreme teče, a vreme ne možete zaustaviti, tako je i ovo neminovost", rekao je Tintor.

Šoškić poručuje da nemaju nameru da napuste prostorije.

"Valjda ne očekujete da ćemo ih zagrliti i poljubiti. Ne, nego ćemo im reći nećemo da izađemo. Reći ćemo im ako hoćete unutra, onda možete prvo nas da izbacite kroz prozor, pa da uđete", poručio je Šoškić.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

XX

Sicilijanska mafija iz onog vremena je mala beba za sve vas advokate i sudije. Staje mala bara puno krokodila.

1 3

Škule

Dokle će se došljaci tući oko funkcija u Srbiji? A mi gledamo i navijamo, umesto da i mi iz Srbije zatražimo neku funkciju!

6 1

Zoki

Mislim da bi trebalo pošteno da se pobijete, jedan zdrav muški fajt, pa ko bude jači, da on vlada advokatskom komorom. Znam da se neki pozivaju na pravila i propise, ali to je prevaziđena forma.

7 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo