Vučić zahvalan Rusiji na podršci stavovima i politici Srbije

Vučić zahvalan Rusiji na podršci stavovima i politici Srbije Izvor: Tanjug/Tanja Valič

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Komiteta za medjunarodna pitanja ruske Dume Leonid Slucki su danas u Beogradu ukazali na opasnost od "ideje Velike Albanije" po regionalnu stabilnost, saopštila je Vlada Srbije.

Vučić je naglasio opredeljenje Srbije za mir i saradnju u regionu - piše u saopštenju i zahvalio Rusiji zbog podrške stavovima i politici Srbije, kao i zbog poštovanja njenog teritorijalnog integriteta i nepriznavanja nezavisnosti Kosova.

Premijer je rekao da Srbija želi da unapredi ekonomsku saradnju s Rusijom i da očekuje da učešće jenih ministara na Sanktpeterburškom forumu u junu bude prilika za razgovore o oblicima saradnje.

Zvanilnik Dumer je najavio da će 5. juna u posetu Srbiji doći predsednik ruskog parlamenta Vjačeslav Volodin.

Komentara 18

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Manjine kao GARANT mira

Većina balkanskih intelektualaca će podržati stvaranje R E A L N I H država : 1).Srbija sa 1,1 milion Srba iz Srpske i severa Kosova, ali da 650.000 Srba ostanu kao nacionalne manjine u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Kosovu (ZSO), Makedonij; 2). Hrvatska (u postojećim granicama) i Albanija (sa Kosovom), koje OBE moraju imati po 500.000 manjina u susednim državama (BiH, Makedonija, Srbija,).. Manjine bi bile GARANT mira i saradnje svih država na zapadnom Balkanu !!

1 0

Srpski interes

Dobra analiza ! Ali svetskim silama koje žele sukobe na Balkanu (da bi ukočili širenje EU na istok) odgovara da se Srbi posvađaju sa : Albancima, Bošnjacima, Hrvatima,... zato one finasiraju srpske stranke koje su protiv ulaska Srbije u EU i NATO !!!

1 0

igor

Dosta vise ruske propagande,Srbija se mora podhitno osloboditi ovih tirana.

10 42

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo