RGZ: Sprečićemo politizaciju slučaja Hercegovačka

RGZ: Sprečićemo politizaciju slučaja Hercegovačka Izvor: N1

Povodom navoda Zaštitnika građana da su dva objekta u Hercegovačkoj ulici, br. 12 i 13, nezakonito izbrisana iz katastarske evidencije, Republički geodetski zavod je saopštio da će nastojati da spreči da taj predmet dobije političku konotaciju, te da u svom radu postupa u skladu sa Ustavom, zakonima i drugim propisima.

Republički geodetski zavod je povodom preporuke Zaštitnika građana, u vezi sa pritužbom Vladimira Markovića iz Beograda oko zakonitosti rada Službe za katastar nepokretnosti Savski Venac, obavestio javnost da u svom radu postupa u skladu sa Ustavom, zakonima i drugim propisima.

Republički geodetski zavod poručuje da će “nastojati da spreči da predmet dobije političku konotaciju kroz nepotpune i netačne informacije plasirane javnosti, koje stvaraju utisak pravne nesigurnosti i nepoverenja u organe javne vlasti”.

Poštujući instituciju Zaštitnika građana i ovlašćenja koja su joj data na osnovu Zakona o Zaštitniku građana, Republiki geodetski zavod će i u predmetnoj situaciji, preduzeti mere u skladu sa zakonom, poručuje se u saopštenju.

Podsetimo, Zaštitnik građana je, nakon sprovedenog postupka, utvrdio da je nezakonitim i nepravilnim brisanjem iz evidencije katastra nepokretnosti dva objekta u Hercegovačkoj ulici, Služba za katastar nepokretnosti Savski venac Republičkog geodetskog zavoda grubo povredila pravo pritužioca, kao vlasnika na mirno uživanje imovine.

Komentara 24

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

clan elite

RGZ potupa u skladu sa Vucicevim instrukcijama a ne po Ustavu i zakonu! Sve za Njegovog seika ako seik uopste postoji!

8 86

Mikica

Republički Geodetski Zavod mora raditi po zakonu i propisima i nikakva politika ne utiče na rešavanje slučaja ,samo tako i nastaviti.

71 7

otpušteni radnici AMSS uzbunjivači

Šta reći i očekivati, kad je na čelu RGZ jedan prosečan geometar Borko Drašković koji je istovremeno i u upravi AMSS! NapreDNO! 👎

11 69

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo