Tabaković nije srećna zbog novog premijera

Tabaković nije srećna zbog novog premijera Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je da je nije srećna što će Srbija dobiti novog premijera jer je Aleksandar Vučić dobro obavljao tu dužnost.

"Tu vrstu posvećenosti, državne odgovornosti, dugoročne održivosti svih mera, hvatanje u koštac sa najneprijatnijim stvarima i netraženja izgovora za to, teško da će moći da neko drugi radi na taj način", rekla je Tabaković novinarima.

Istakla je da se i u NBS pitaju sa kim će tako lako sarađivati kao što su sa Vučićem koji je radio na najodgovorniji način vodeći računa o celini države.

"Da li Međunarodni monetarni fond ili neko drugi više brine o tome da li će plate u javnom sektoru moći da se povećaju za 10 odsto ili Vučić koji je doveo do ovakvih fiskalnih rezultata", rekla je Tabaković i dodala da je brine ko će biti njegov naslednik.

A ko će to biti još nije poznato. Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da ne zna kada će biti poznato ime novog premijera i da je to pitanje na koje će odgovor dati Vučić.

"Siguran sam da će uslediti period konsultacija i mislim da će taj proces biti završen u prvih 15 ili 20 dana juna", rekao je Stefanović novinarima.

Povodom medijskih spekulacija o vanrednom parlamentarnim izborima na jesen, Stefanović je rekao da o tome nije doneta nijedna odluka.

Komentara 40

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Srle

Ostavka!

5 0

Ex Cop

Ne verujem sta citam,ljudi jel ovo san,matrix,sta je ovo?Sta nam se dogadja?

8 0

clan elite

Pa neka gospodja od pola miliona dinara plate mesecno podnese ostavku! Nista lakse...

10 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo