Tabaković očekuje kazne za falsifikovanje izveštaja Dajnersa

Tabaković očekuje kazne za falsifikovanje izveštaja Dajnersa Izvor: N1

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je da očekuje da pravosudni organi kazne krivce koji su učestvovali u falsifikovanju izveštaja Dajners internešenel kluba iz Beograda.

"Utvrđeno je da se više ne radi o sumnjama o neregularnostima već o flasifikovanim izveštajima Dajners kluba", rekla je Tabaković novinarima na predstavljanju izveštaja o inflaciji.

Račun Dajners kluba je blokiran zbog falsifikovanih računa koji su otkriveni kada je tu kompaniju preuzimao Erste kard klub. Kartice Dajners koristilo je oko 35.000 građana Srbije.

Tabaković je kazala da Dajners, koji u Srbiji posluje od 1992. godine, nije kontrolisala NBS jer je bio registrovan po osnovu Zakona o privrednim društvima, a da je sada podneo zahtev da bude registrovan kao platna institucija.

Po njenim rečima NBS nastoji da trgovci koji su primali Dajners kartice ne budu oštećeni i da ugled te kuće ne bude doveden u pitanje.

Dodala je da NBS očekuje od pravosudnih organa da stave tačku na kompromitovanje finansijske industrije i da budu kažnjeni oni koji su učestvovali u bilo kakavim finansijskim zloupotrebama.

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

A.K

Pa zar oni par godina nisu pod kontrolom NBS? Koga zamajavate...

5 92

Joca

Bruka, sramota i nesposobnost!

5 71

Stefan

Kada nema zakona, kazna je savest

7 155

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo