Preliminarna lista upisanih u beogradske vrtiće 12. juna

Preliminarna lista upisanih u beogradske vrtiće 12. juna Izvor: N1

Konkurs za predaju zahteva za upis dece u 17 beogradskih predškolskih ustanova završava se danas a preliminarna lista upisane dece biće objavljena 12. juna.

Gradska uprava je saopštila da će nakon toga komisija do kraja juna razmatrati žalbe roditelja.

"Do danas, samo elektronski, podneto je 8.357 zahteva", navodi se u saopštenju i dodaje da je u radnoj 2017/2018. u beogradskim predškolskim ustanovama slobodno 6.881 mesto za mališane.

Roditelji su u prethodne dve sedmice mogli da konkurišu za 5.115 mesta u jaslama, 1.537 mesta u vrtićima i 229 mesta za produženi boravak predškolaca, mimo obavezna četiri sata boravka za sve predškolce.

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu predškolskim ustanovima koje ispunjavaju uslove odobravaće "i povećanje broja mesta do 20 odsto ukoliko bude takvih zahteva".

"Od broja ovogodišnjih zahteva zavisiće broj dece koja će biti na listi čekanja", navodi se u saopštenju.

Vršilac dužnosti sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak pozvao je uoči početka konkursa sve direktore predškolskih ustanova na odgovornost u ovom procesu kako bi upis dece bio fer, transparentan i po propisanim kriterijumima.

U beogradskim predškolskim ustanovama ukupno boravi oko 60.000 dece, dok za oko 9.000 dece Grad refundira deo troškova boravka u privatnim predškolskim ustanovama, podseća se u saopštenju.

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pera Detlic

Bez koverte upisa nema, to je svima jasno. Vec dve godine svoje blizance ne mogu upisati u vrtic a oni koji su to "uspeli" debelo su to i podmazali evrima. Tako ce i ubuduce biti sve dok ne zatvore privatne vrtice kojima isisavaju novac iz budzeta grada i otvore nove drzavne vrtice.

8 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo