Zatvori

Tabaković: Inflacija u Srbiji u granicama cilja

Tabaković: Inflacija u Srbiji u granicama cilja Izvor: N1
(arhiva)

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je da je bazna međugodišnja inflacija u Srbiji dva odsto, što je u granicama novog cilja koji je tri odsto sa odstupanjem plus ili minus 1,5 odsto.

Ona je na prezentaciji majskog izveštaja o inflaciji istakla da su na inflaciju uticali cena nafte na svetskom tržištu i poskupljenje voća, povrća i ogreva usled vremenskih neprilika.

"To su jednokratni uticaji na inflaciju", istakla je Tabaković i ukazala da je ekonomija Srbije otpornija na spoljne uticaje.

Navela je da je centralna banka obezbedila stabilnost deviznog kursa, da je postignuta fiskalna stabilnost i da su stvoreni uslovi za veći privredni rast, najmanje tri odsto.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Gledalac

U drzavi gde se samo guvener smeje zalosna je prica

0 0

Komentator

Sve je sjajno sve je sjajno samo ne pomenu da su im devizne rezerve malo u manjku, zaigralo se dete pa potrosilo, sta ce...

50 0

Valentina

Ne samo sto ima nenormalnu platu, nego je svaki dan vozac prevozi od Novog Sada do Beograda, zajedno s njenom sekretaricom, jer obe zive u Novom Sadu. Izracunajte sami koliki su to mesecni troskovi na teret Narodne banke... I sve to zarad osobe koja ima plagirani doktorat!!!??

11 47

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo