Sindikat penzionera traži od Vučića da im vrati uzeto

Sindikat penzionera traži od Vučića da im vrati uzeto Izvor: N1

Udruženje sindikata penzionera zatržilo je od budućeg predsednika Srbije Aleksandara Vučića da predloži da Vlada vrati penzije na raniji nivo i penzionerima nadoknadi ono što im je uzeto.

"Vaša nova funkcija, prema Ustavu Srbije, sadrži manje nadležnosti u političkom procesu od posla koji ste do sada obavljali, ali je zato mnogo odgovornija. Zato Vas pozivamo da upotrebite svoj autoritet, legitimitet i uticaj i sugerišete budućem mandataru, koga ćete nesumnjivo Vi izabrati, da predloži ukidanje diskriminacije penzionera i nadoknadi sve što im je do sada oduzeto", navodi se u pismu Sindikata penzionera upućenom Vučiću.

Istaknuto je da bi time premijer Vučić koji do kraja maja treba da preuzme dužnost predsednika Srbije, pokazao da na novoj funkciji želi da deluje ujedinjujuće, da mu je važno očuvanje pravnog poretka i zaštita ustavnih vrednosti "na koje ovo društvo poziva".

Plate u javnom sektoru kao i penzije veće od 25.000 dinara umanjene su za više od 10 odsto od novembra 2014. godine zbog mera štednje u budžetu. Od tada su te isplate dva puta povećavane po nekoliko procenata.

Vučić je juče najavio da će za nekoliko meseci biti doneta odluka o povećanju plata u javnom sektoru verovatno za 10 odsto, kao i da će i penzije značajnije biti uvećane.

Komentara 48

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

3 X

Kao o uvek laže..tako je rekao u predizbornoj kanpanjo za parlamentarne ozbore da će kvadtat stana bit 380 e...

1 0

beka

To nije uzeto to je oteto ..prokleto

4 0

ceki

@Rade Potpuno ste u pravu,zalosno je sto penzioneri zaboravljaju njegovog oca koji je za vreme Slobe ispraznio fond

23 88

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo