Džo Liberman favorit za novog direktora FBI

Džo Liberman favorit za novog direktora FBI Izvor: REUTERS/Yuri Gripas

Američki predsednik Donald Tramp rekao je u četvrtak da je Džo Liberman, koji je bio demokratski kandidat za američkog potpredsednika, najizgledniji kandidat za budućeg šefa FBI, nakon šokantnog otpuštanja Džejmsa Komija.

Američki predsednik odgovorio je s jednostavnim "da" na pitanje da li je bivši senator favorit za mesto prvog policajca SAD.

Izbor novog šefa savezne policije događa se u izričito napetom političkom kontekstu u Vašingtonu. Donald Tramp se sumnjiči za opstruiranje pravosuđa zahtevajući od Džejmsa Komija da se ostavi istrage FBI o jednom od bivših Trampovih savetnika Majklu Flinu.

Kad bude imenovan, novog direktora saslušaće nadležni odbor Senata. Potom će ga čitavi Senat, s republikanskom većinom, morati da potvrdi glasanjem. Postupak će trajati nedeljama.

Džo Liberman, bivši demokratski pa nezavisni senator, bio je potpredsednički kandidat demokrate Ala Gora 2000. na predsedničkim izborima koje je osvojio republikanac Džordž Buš.

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

jedan iz USA - bice zanimljivo

Prvo: Liberman je bivsi politicar i kao takav bio i kandidat demokratske stranke za podpredsednika USA . Demokrastska stranka je danas manjinska i u senatu i u kongresu . Tesko je poverovati da ce republikanci glasati za nekoga ko je demokrata i plus bio aktivni politicar. Mnogi republikanci ce to shvatiti da Tramp koji je i sam nekada bio demokrata na 'mala vrata' u vlast uvlaci demokrate.

1 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo