Vladimir Pavićević predstavio knjigu govora iz skupštine

Vladimir Pavićević predstavio knjigu govora iz skupštine Izvor: N1

Knjiga "Više od govora" profesora fakulteta i bivšeg poslanika u Skupštini Srbije Vladimira Pavićevića predstavljena je na Fakultetu političkih nauka u Beogardu.

To delo obuhvata sto Pavićevićevih govora u paralamentu dok je bio poslanik i predstavljaju svedočanstvo o onome kako bi parlamentarni život u Srbiji trebalo da izgleda, ocenjeno je promociji. 

O knjizi su govorili profesori FPN Dragan Simić i Ilija Vujačić, kao i bivši gradonačelnik Beograda i nekadašanji lider Demorkatske stranke Dragan Đilas, dok su u prepunoj sali bili i predsednik DS Dragan Šutanovac i bivši ministar prosvete Srđan Verbić. 

Povratak Pavićevića na FPN je veliki dobitak za fakultet, a gubitak za skupštinski život, rekao je Simić uz ocenu da je Pavićević govorima u parlamentu uspeo da "zabije lepu reč u debelo uho". On je ocenio da su Pavićevići govori ostavili trag u parlamantarnom životu Srbije i da se o njima govoriti i u budućnosti. 

Đilas je naveo da kada bi pitao studente koliko poslanika prepoznaju od 250 koliko ih ima u sadašnjem sazivu da bi neki mogli da nabroje pedesatak, ali da bi većina zastala na dvadesetak. 

"A kada bih ih pitao po čemu ih prepoznaju, rezultat bi verovatno bio i govori...po izjavama koje nisu ni za fudbalsku utakmicu, po lapusima i gafovima koji se prepričavaju", rekao je Đilas. 

Đilas je prisustvovao promociji na poziv Pavićevića, koji je rekao da ga je Đilas u periodu dok je bio lider DS pozvao da bude na poslaničkoj listi DS, uprkos prethodnim kritikama. Pavićević je naveo da to nije prihvatio jer je bio u drugoj partiji (Nova stranka), ali da su počeli da razgovaraju o programima i da je potom počeo njegov angažman u Skupštini Srbiji. 

U debatu se uključio i Šutanovac koji je rekao da "knjiga mnogo lepo izleda", ali da nije završena jer joj "nedostaje drugi tom". On je pozvao Pavićevića da "razgovaraju i naprave drugi tom". 

Prema njegovim rečima, niko od ljudi koji su došli na FPN nisu tu da bi ispratili Pavićevića u "političku penzju".

Šutanovac je rekao i da, kao večeras o Đilasu nije čuo odavno tolko lepih reči iako bi, kako je rekao, voleo da ih čuje. 

Pavićević se nije decidno izjasnio o pozivu lidera DS. 

"Ja sam čovek politike i govorim da politika ne mora uvek da se vodi oko stranke, a neki govore da mora, i neka to ostane još malo nepoznato", rekao je on. 

Đilas pre početka predstavljanja knjige nije želeo da govori o eventitulanom učešću na beogradskim izborima, a što kao mogućnost najavljuju pojedini mediji.

Izvor: N1

Komentara 23

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

As

Ovi botovi zagadise zivotnu sredinu vise od Cernobila. Profesor Pavicevic je paradigma pravog parlamentarca. Treba da se reaktivira za dobrobit Srbije.

5 0

ljubomir

Profesore vracaj se u parlament, dosta je tipova kao Atlagic, Risticevic i ostalih podrepasa.

6 0

Danka

Prof. Pavićevic je jedan od retkih, zbog kojih sam pratila prenose, sa zasedanja Skupštine. I danas sa zadovoljstvom slušam, njegove govore na YouTube. Većini poslanika bi mogao biti primer, kako se na najbolji način, zastupaju gradjani i kako se pripremati, za sednicu Skupštine. Uvek, argumentovani amandmani i predlozi, sjajan govornik, sugestivan, duhovit, a pre svega gospodin. U budućnosti ga vidim, u Pokretu koji osniva gospodin, Saša Jankovic. Pozdrav i najbolje želje, prof. Pavićeviću.

17 195

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo